PROSLAVLJEN DAN ŠKOLE OŠ ANTE STARČEVIĆA REŠETARI

Prošlog tjedna 29. svibnja 2024. godine obilježen je dan Osnovne škole Ante Starčevića Rešetari. Slavlje je započeto pjesmom, plesom, glumom, a ponajviše smijehom – jer, smijeh je lijek, za dušu i
tijelo svakoga čovjeka. Tema dana škole je upravo bila „Smijeh je lijek.“

Svake godine na drugačiji način i nekom drugom temom proslavi se dan osnovne škole. Ove školske godine je za organizaciju bila zadužena učiteljica hrvatskoga jezika Tatjana Kovačević u suradnji s ostalim učiteljima voditeljima izvannastavnih aktivnosti. U takvim susretima grade se i produbljuju odnosi, a stvaraju uspomene za cijeli život. Prije same priredbe gosti i učenici imali su priliku pogledati izložbu „Tragovima Rimljana na području Rešetara“ autora Ivana Jelančića, umirovljenog nastavnika naše škole i učiteljice povijesti Dragane Gorički.

Dan škole otvorila je Mala folklorna skupina pod vodstvom učiteljice Blaženke Logožar te nas podsjetila na važnost očuvanja tradicije igara i plesova.

Načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga prisustvovao je danu škole – „Sretan vam vaš Dan škole. Vrata Općine su vam uvijek širom otvorena za pomoć kada budete trebali. Nastavimo našu dobru suradnju kakva je bila i do sada. Budite i dalje pronositelji Općine Rešetari kako na nacionalnoj razini tako i izvan Hrvatske.“ Načelnik je također izrazio želju za adaptacijom i dogradnjom škole. Predsjednica Općinskog vijeća Općine Rešetari i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Monika Starčević također su bile prisutne.

Pogledali smo i film o našoj školi u kojemu su istaknute mnogobrojne aktivnosti i projekti kojima se bave naši djelatnici i učenici. Na kraju svečane priredbe nazočne je u ime ravnatelja škole Tihomira Batala pozdravila pedagoginja škole Marija Dautović te je uz sav trud i rad naših djelatnika i učenika ponajprije istaknula zajedništvo kojim se naša škola ponosi.

Dan škole ovjekovječili smo brojnim fotografijama te jednom zajedničkom na kraju koja će nas uvijek podsjećati na ovaj predivan susret. Svakome na licu zasjao je osmijeh – jer, ne zaboravimo, smijeh je lijek!

Zadnje dodano

Skip to content