FOTO: “Da se ne zaboravi”

U ponedjeljak, 16. rujna 2024., OŠ Ante Starčevića, Općina Rešetari i Udruga hrvatskih branitelja Općine Rešetari „Domovini vjerni“ obilježili su spomen na poginule i preminule branitelje Općine Rešetari pod nazivom “Da se ne zaboravi”.

Već 29 godina za redom tradicionalno se obilježava sjećanje na Domovinski rat i na 28 poginulih hrvatskih branitelja Općine Rešetari među kojima je i prvi poginuli branitelj s područja Općine Rešetari – Ivan (Braco) Perković. I ove godine položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja u Rešetarima i kod spomenika prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu, a učinili su to predstavnici naše škole na čelu s ravnateljem Tihomirom Batalom i pedagoginjom Marijom Dautović, učitelji razredne i predmetne nastave s predstavnicima svojih razreda, Udruga hrvatskih branitelja Općine Rešetari – “Domovini vjerni” na čelu s gospodinom Darkom Radićem te izaslanstvo Općine Rešetari na čelu s načelnikom Zlatkom Agom i predsjednicom Općinskog vijeća gospođom Milkom Perković.

Okupljenima su pozdravnu riječ uputili ravnatelj OŠ Ante Starčevića Tihomir Batalo i načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, a prigodnu Molitvu vjernika pročitala je vjeroučiteljica Vesna Hodak.

Cilj ove manifestacije je odavanje počasti poginulim braniteljima kao i poučavanje djece i mladih o poštovanju prema Domovini i braniteljima koji su nam omogućili život u slobodi, ali i domoljublju i svim vrednotama, koje su jamstvo budućnosti hrvatske države i hrvatskoga naroda.

Novinarska skupina škole

Zadnje dodano

Skip to content