Održan radni sastanak na temu završetka provođenja katastarskih izmjera i priprema za javno izlaganje k.o. Adžamovci i usvajanje novoformirane k.o. Zapolje na području općine Rešetari

U okviru provedbe katastarskih izmjera k.o. Adžamovci, dio k.o. Brđani i novoformiranje k.o. Zapolje s ciljem izrade katastra nekretnina i obnove zemljišnih knjiga, tim povodom održan je radni sastanak izvođača radova izmjere tvrtke Geodata d.o.o. Zagreb, voditelja katastra Nova Gradiška gosp. Mladena Lalić, općine Rešetari, načelnika Zlatka Age i tvrtke Mig d.o.o. Slavonski Brod.

Zaključak radnog sastanka kao i navedeni problemi izmjere na terenu su izneseni te dati zadnji napuci svim akterima što treba odraditi do početka studenoga 2024. godine, kada bi završili sa radom obilježavanja katastarskih čestica te započele pripreme za javno izlaganje operatera sa terena, te pozivanje građana na potvrđivanje novih podataka za obnovu zemljišnih knjiga k.o. Adžamovci, dio k.o. Brđani i otvaranjem nove zemljišne knjige k.o. Zapolje koja će započeti početkom 2025. godine.

Načelnik Zlatko Aga je pohvalio suradnju sa katastrom Nova Gradiška, kao i tvrtku Geodata d.o.o. Zagreb, te se nada dobro odrađenoj prvoj dionici aktivnosti ove izmjere. Naglasio je da je ulaganje u katastar i zemljišne knjige isplativo ulaganje koje će donijeti benefite u svim segmentima života na ovim prostorima.

 

Zadnje dodano

Skip to content