za baner video

 

Proračun Općine Rešetari opterećen je lošom naplatom komunalne naknade

obavijest-opcina-resetariProračun općine Rešetari od poreza i naknade za ovu godinu je 2.831.000,00 kuna, te je u zadnjih nekoliko godina značajno manji ali je u skladu s prihodima koje općina Rešetari može ostvariti. Općinski proračun najviše opterećuje loša naplata komunalne naknade.

Stanje potraživanja po izdanim rješenjima za općinske poreze i naknade po drugim osnovama na dan 31.03.2014. godine iznose 2.680.681,00 kuna.

Načelnik općine Rešetari poziva građane na odgovorno ponašanje te plaćanje zakonskih obveza, kao i odgovorno ponašanje u plaćanju staroga duga i tekućih obveza svih subjekata spram Općine Rešetari.

U prvom kvartalu 2014. godine naplata komunalne naknade iznosila je svega 20%, što dovodi pod veliki upit visok standard održavanja komunalne infrastrukture kao i uređenosti svih naselja.

Sredstva komunalne naknade su strogo namjenska i troše se za plaćanje javne rasvjete, kao i njeno održavanje, uređenje nerazvrstanih cesta i putova (krpanje rupa na asfaltu, navoz kamenog agregata, uređenje kanala, iskop odvodnih jaraka, košenje, malčeriranje i dr.) čišćenje snijega, uređenje zelenih površina (košenje trave, sadnja cvijeća i ukrasnog bilja) uređenje staza te ostalih aktivnosti na uređenju kanalske infrastrukture.

Upravo prikupljen iznos od komunalne naknade nije bio dostatan ni za plaćanje električne energije HEP-u za vanjsku rasvjetu u tri mjeseca.

Stoga pozivamo velik broj neplatiša, većinom koje su iste osobe iz godinu u godinu da izvrše svoju zakonsku obavezu kako ne bi ovrhom došlo do uvećane naplate jer se tada moraju platiti i zatezne kamate s troškovima po izdanim rješenjima.

Ovim putem pozivamo sve građane Općine Rešetari da podmire svoja dugovanja te tako omoguće brže i kvalitetnije uređenje naše općine.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...