za baner video

 

Započeli radovi na obilaznici Rešetari - Nova Gradiška

IMG 8500Predstavnici Vlade RH, zajedno s njihovim domaćinima obišli su danas u Rešetarima, lokalitet buduće izgradnje sustava aglomeracije Nova Gradiška – Cernik –Rešetari, odnosno biološkog pročistača s dodatnim uređajima, te svečano otvorili radove na obilaznoj cesti Rešetari - Nova Gradiška.


Izgradnjom spomenutog pročistača nastoji se poboljšati vodno komunalna infrastruktura na aglomeraciji Nova Gradiška. To se planira postići izgradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za 22.100 ES, 30 km kolektora i tlačnih cjevovoda te 10 crpnih stanica. U sklopu projekta planirana je i rekonstrukcija 7 retencijskih bazena, 1 retencijskog kolektora i 1 crpne stanice, kao i rekonstrukcija uređaja za kondicioniranje vode, izgradnja vodospreme, te 3,8 km magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda.


Partneri na ovom projektu su Grad Nova Gradiška , te općine Rešetari i Cernik, a njegovim završetkom, 2017. godine, grad i općine trebali bi dobiti napredni sustav pročišćavanja otpadnih voda, funkcionalan sustav odvodnje, izgrađen novi sustav odvodnje u susjednim općinama kao i uređaj za kondicioniranje vode, što bi u konačnici podiglo razinu cjelokupne vodoopskrbe i vodoodvodnje na ovom području.

 


Nakon obilaska radova na izgradnji pročistača, visoki gosti i uzvanici ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, direktor VGO-a za srednju i donju Savu Milan Mateša, član uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković, kao i njihovi domaćini načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Davor Vlaović, gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović i njegov zamjenik Dario Ban, te predsjednik Gradskog vijeća Nove Gradiške Josip Mikšić, zaputili su se na lokaciju na kojoj se izvode radovi izgradnje obilazne ceste Rešetari - Nova Gradiška.


Simboličnom svečanošću ministar Jakovina i službeno je označio početak radova na ovoj spojnoj državnoj cesti, od državne ceste D51 (Općina Rešetari) do županijske ceste Ž4157 u Novoj Gradiški. Prema Sporazumu o darivanju zemljišta za izgradnju spomenute ceste Hrvatske ceste su nositelj investicije izgradnje, a Općina Rešetari darivatelj 1353m2 zemljišta.


Sporazum je sklopljen radi zajedničkog interesa – kvalitetnije povezanosti Grada i povezanosti susjednih područja, poduzetničkih zona u Novoj Gradiški i zone Općine Rešetari, ali i prometnog rasterećenja i gužvi kroz naseljena mjesta.


Ovaj zahvat obuhvaća spojnu cestu u dužini 2000 metara za odvijanje motornog prometa kao i rekonstrukciju raskrižja te dva kružna toka, te ceste za prometovanje poljoprivrednih strojeva bez izlaska na državnu cestu.

FOTOGALERIJA...

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...