za baner video

 

ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI SPOJNE CESTE REŠETARI – NOVA GRADIŠKA

P1080333Jučer su započeli radovi na izgradnji spojne državne ceste, od državne ceste D51 (Općina Rešetari) do županijske ceste Ž4157 u Novoj Gradiški, prema potvrdi glavnog projekta izdane od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje, izgradnju, zaštitu okoliša i komunalno gospodarstvo Grada Nove Gradiške od 31.07.2012. godine.

Prema Sporazumu o darivanju zemljišta za izgradnju spomenute ceste Hrvatske ceste su nositelj investicije izgradnje, a Općina Rešetari darivatelj 1353m2 zemljišta. Sporazum je sklopljen radi zajedničkog interesa – kvalitetnije povezanosti Grada i povezanosti susjednih područja, poduzetničkih zona u Novoj Gradiški i zone Općine Rešetari, ali i prometnog rasterećenja i gužvi kroz naseljena mjesta.

Ovaj zahvat obuhvaća spojnu cestu u dužini 2000 metara za odvijanje motornog prometa kao i rekonstrukciju raskrižja te dva kružna toka, te ceste za prometovanje poljoprivrednih strojeva bez izlaska na državnu cestu.


Općina Rešetari je bila zadužena za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na cijelom području (1650 m), a Hrvatske ceste su preuzele kompletnu dokumentaciju, provođenje postupka javne nabave, ugovaranja i nadzora izvođenja radova te izvršenje radova. Izvoditelj radova je Osijek – koteks d.o.o. iz Osijeka, a nadzor IGH iz Zagreba.

Ovom prigodom zahvaljujemo se Vladi RH, Ministarstvu prometa i veza kao i Hrvatskim cestama na ulaganju i vrijednoj investiciji.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...