za baner video

 

Realizacija projekta „Znanjem do održivosti“

predavanje-znanjem-do-odrzivostiU okviru projekta „Znanjem do održivosti", koji provodi i financira Općina Rešetari uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, održane su edukativne radionice, odnosno javna predavanja na temu kako razvrstati i zbrinuti otpad u našim domaćinstvima. Cilj predavanja, ali i cjelokupnog projekta je što bolja informiranost stanovnika o problemu otpada i očuvanju okoliša, i njihovo upoznavanje sa stvaranjem i sortiranjem otpada prema vrstama. Namjera je, što je više moguće, reciklirati, odnosno pretvoriti otpad, koji najčešće zovemo smećem, u korisnu sirovinu za nove proizvode.

Edukativna radionica za stanovnike naselja Adžamovci, Brđani, Drežnik, Gunjavci i Zapolje održana je u petak 18. prosinca u Domu N.Š. Zrinski u Adžamovcima, a radionica za stanovnike naselja Rešetari i Bukovica održana je također u petak u zgradi Općine Rešetari u maloj dvorani KUD-a.

Radionicu su održali djelatnici Konzultantske kuće 'Sintagme' iz Nove Gradiške, koji su za Općinu Rešetari izradili i provodili projekt 'Znanjem do održivosti'.

Na održanim radionicama žitelji su vrlo detaljno upoznati s problemom otpada i odlagalištima otpada, s vrstama otpada i kako ih zbrinuti i sortirati, te što se od pojedinih vrsta otpada ne može reciklirati i razvrstavati, te kako postupati sa štetnim, odnosno opasnim otpadom.

jpg  FOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...