za baner video

 

Usvojen proračun Općine Rešetari za 2016. godinu

sjednicaVijećnici Općine Rešetari izglasali su proračun za 2016. godinu. On će iznositi 34.388.030,00 kn i biti će veći nego svih prethodnih proračunskih godina od osnutka općine. Ovakvo povećanje, kako ga je predvidio načelnik općine Rešetari Zlatko Aga, najvećim dijelom se odnosi iz razloga prvih EU financijskih projekata ulaganja u prostor općine Rešetari, a koji su ugovori potpisani u 2015. godini (izgradnja sustava odvodnje općine Rešetari - aglomeracija Nova Gradiška, sanacija zatvorene deponije Rešetari, izgradnja školsko-sportske dvorane kao i planirana mjera 7.2. i 7.4. ruralnog razvoja koja se planira realizirati u 2016. godini). Tu se navode i projekti energetske učinkovitosti, fasade na javnim objektima, energetska učinkovitost na vanjskoj rasvjeti i niz drugih projekata.

Iz EU fondova očekuju se velika ulaganja od 70 milijuna kuna u prostor općine, što će biti najveće ulaganje u razdoblju koje je pred nama.

Na sjednici su prihvaćene i druge tehničke točke dnevnog reda, odluka o komunalnom redu, procjena ugroženosti i plan zaštite od požara, usvajanje proračuna dječjeg vrtića kao i imenovanje nove ravnateljice dječjeg vrtića, prihvaćena je odluka o darivanju zemljišta i druge imovine općini Rešetari, te rebalans proračuna Općine Rešetari za 2015. godine.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...