za baner video

 

XVIII. rešetarački susret pjesnika

Resetari-pjesnici-2015PROMOVIRAN ZBORNIK, OTVORENA LIKOVNA IZLOŽBA I ODRŽANA KNJIŽEVNA VEČER

Književno-likovno društvo Rešetari okupilo je ove godine osamdesetak pjesnika iz desetak država. Prof. Ivan Slišurić i prof. Đuro Vidmarović promovirali su ovogodišnji XVIII. zbornik pjesama Rešetaračkog susreta pjesnika u kome je zastupljeno 279 pjesnika. Općinski načelnik Zlatko Aga organizirao je tradicionalni prijem za pjesnike, organizatora i njegove goste.

Predstavio je Općinu Rešetari i govorio o naporima koji se ulažu kako bi se unaprijedio život stanovništva u svim naseljima u općini i te promjene vidjeli, kako je kazao, svi oni koji svake godine dolaze u Rešetare na Susrete pjesnika.

U Galeriji "Petrović" načelnik Zlatko Aga otvorio je likovnu izložba povjesničarke umjetnosti Ankice Bjelice iz Crne Gore, rođene Rešetarčanke. Predstavila ju je prof. Manda Bunjevac, također Rešetarčanka, koja je s Ankicom, tada Šimatović, išla zajedno u osnovnu školu i Gimnaziju, a potom i na fakultet. Središnji događaj ovog jedinstvenog pjesničkog susreta hrvatskih pjesnika izvan Hrvatske bio je njihov nastup i čitanje pjesama u sportskoj dvorani OŠ Ante Starčevića.

Zahvaljujući KLD Rešetari i njenom predsjedniku Ivanu De Vili, te potpori pokrovitelja i ove godine se u Rešetarima okupio impozantan broj hrvatskih pjesnika koji žive izvan Hrvatske. Do ove godine u Rešetare su došli pjesnici iz 66 država. Kako je napisala Desanka Matijević "...Pjesma stanuje u Rešetarima i zato je to mjesto tako moćno i jedinstveno u svojoj ljepoti i trajanju." Izvor: wwwcajtung.com / autor: Ksenija Lipičanin

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...