za baner video

 

NASTANAK NOVIH KLIZIŠTA U DREŽNIKU I GUNJAVCIMA

kliziste most1Vodstvo Općine Rešetari ponovno zbraja štete od novog klizanja tla što je, uslijed topljenja snijega, a zatim kišnog perioda proteklih dana ponovno pogodilo pojedina sela. Na ovom području alarm je u crvenom, a rješenja će se morati hitno naći, to više što su idućih dana u prognozi nove padaline, koje iz razumljivih razloga, svi čekaju sa zebnjom i strepnjom, da će nastati nove štete.

Nova klizišta su se aktivirala u selu Drežnik i Gunjavcima, gdje su procijenjene štete oko 250.000,00 kuna ,a predstavnici Općine ocjenjuju da će se nastale štete trebati bitno sanirati, jer u protivnom mještani sela Drežnik i Gunjavci neće moći do svojih poljoprivrednih površina kao i nesmetano obavljati poslove.

Općini Rešetari će trebati i ozbiljna novčana potpora kako bi se riješila barem najveća i najkritičnija klizišta, a to su ona koja prijete sigurnosti ljudi i imovine kao i ona na cestama, koja se moraju otkloniti kako bi građani mogli normalno do svoje imovine, te poljoprivrednih površina i dr.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...