za baner video

 

OBAVIJEST UDRUGAMA

udrugeZa sve udruge sa područja Općine Rešetari uskoro će se održati sastanak sa predsjednicima o novom Zakonu o udrugama i Zakonu o financijskom poslovanje i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Predstavnicima i članovima udruga sa područja Općine, pojašnjenja u zakonskoj regulativi i istaknute sve važne novosti vezano uz rad udruga predstavljamo na web stranici Općine Rešetari – pod nazivom UDRUGE, pa molimo da iste pročitate te primijenite u radu pripreme skupština udruga u narednom periodu.

Osim proširenja obveznog sadržaja statuta svake neprofitne organizacije, uvode se dodatne obveze administrativnog i financijskog izvještavanja utroška javnih sredstava. Rok svim udrugama za usklađivanje s novim Zakonom je 01. listopada 2015. Godine.

Zakonom o financiranju poslovanja neprofitnih organizacija stupio je na snagu 01. Prosinca 2014. godine, a regulira pitanja transparentnosti poslovanja, vođenja knjigovodstvenih evidencija, sastavljanje financijskih planova i financijskih izvještaja te odgovornosti odgovornih osoba u vođenju poslovanja udruga.

Shodno svemu izrečenom, pozivamo štovani Naslov na poduzimanje svih aktivnosti udruga na čijem ste čelu slijedom zakonskih obveza.

Također molimo da nas izvijestite u roku od 8 dana u kojem vremenskom periodu planirate održavanje redovnih ili izvanrednih skupština vaše Udruge.

Radujemo se daljnjoj zajedničkoj suradnji u aktiviranju što kvalitetnijeg društvenog života Općine Rešetari.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...