za baner video

 

Veliki uspjeh osnovnih škola s područja Općine Rešetari - prve u RH sudjeluju u Pilot projektu e-Škole

skole-adz-res KopirajHrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta od svih škola u Republici Hrvatskoj na prvo mjesto rangirala je i odabrala OŠ Vladimir Nazor iz Adžamovaca, a na deseto mjesto u Republici Hrvatskoj rangirala i odabrala OŠ Ante Starčevića iz Rešetara; obadvije s područja Općine Rešetari, te će od jeseni sudjelovati u prvoj fazi uključenih prvih 20 škola u Republici Hrvatskoj od 705 kandidiranih škola, te 630 koje su udovoljile nužne uvijete za pilot projekt "e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola".

Uvelike je bitno naglasiti da od 1400 škola u RH, naše škole su dobile ovako velike ocijene i mjesta te ulaze u prvu fazu sudjelovanja i bit će prve opremljene u Republici Hrvatskoj najnovijom informacijskom i komunikacijskom tehnologijom za potrebe svih obrazovnih i poslovnih procesa, a koja će prije svega pomoći djeci s područja Općine Rešetari da koriste najbolje mogućnosti školovanja modernog 21. stoljeća, kao i savladavanje svih tehnologija ovog vremena u svom školovanju.

Podršku formiranju reprezentativnoga uzorka, kao i tehničku pomoć u fazi analize i pripreme podataka za odabir pružio je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, te su ovako visoko na listu odabranih škola kao i škola koje su zadovoljile nužne uvijete upravo uvrstili škole s područja Općine Rešetari.

Ovakav izbor i odabir temeljen je prema pet kriterija: veličina škole, indeks razvijenosti, indeks stanja opremljenosti i iskustva u korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u školi, ocjena plana rada škola te ravnomjerne geografske zastupljenosti.Treba naglasiti da je u zadnjih nekoliko godina Općina Rešetari potencirala polaganje najnovije DTK-a kanalizacije - najmodernije optičke vodove (optovod) - svjetlovodnog kabela za što bržu i kvalitetniju telekomunikacijsku mrežu koja ima ogromnu otpornost na vanjske elektromagnetske utjecaje te daju veliku brzinu internetske komunikacije na svom području kao i kvalitetniju mobilnu mrežu što je rezultiralo i pomoglo ovome uspjehu u odabiru jer je područje kvalitetno pokriveno telekomunikacijskom mrežom.

U prvoj fazi implementacije uvođenja informacijske i telekomunikacijske tehnologije u e-Škole bit će uloženo 300 milijuna kuna za prvih 150 škola, tj. prvih dvadeset opremit će se na jesen 2015. godine, a drugih 130 škola početkom 2016. godine.

S odabranim školama, kao i njihovim osnivačima Ministarstvo znanosti, obrazovanja sporta te CARNet, pristupit će se potpisivanju ugovora s definiranim pravima i obvezama prema planu pilot projekta. Nove škole trebat će pričekati do 2019. godine kada se planira uključivanje sljedećih 700 škola u drugu fazu projekta.

Djeci kao i učiteljima želimo puno uspjeha u radu s novim tehnologijama učenja kao i da će na najbolji mogući način koristiti ovakav vid opremljenosti u radu kao i novih iskustava u primjeni IKT-a alata u nastavi, a nadasve novom tehnologijom olakšati nastavni proces i činiti ga ugodnijim, što bi trebalo pozitivno utjecati na motivaciju, a nadasve na školski uspjeh...

Opširnije - e-Škole...

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...