za baner video

 

PRIPREMA ZA ZELENU ČISTKU

zelena cistkaU subotu 18. Travnja 2015. godine Općina Rešetari će se pridružiti ovogodišnjoj ekološkoj akciji Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš.

U cilju što bolje provedbe načelnik Zlatko Aga, svim je mjesnim odborima poslao dopise sa zamolbom da lociraju onečišćena mjesta na svom području, te dostave podatke o vrsti i količini nelegalno odloženog otpada na njima.

Mjesni odbori koji ističu da na svojim područjima nemaju divljih odlagališta biti će upućeni da se u Zelenu čistku uključe uklanjanje raslinje s javnih zelenih površina ili uređenju domaćinstava i drugih površina svojih sugrađana koji su teško bolesni, stari ili žive u teškim socijalnim prilikama.

Kao što je poznato, Općina Rešetari je u svim dosadašnjim akcijama od prve 2012. godine pa nadalje po masovnom odazivu građana i udruga bila prva u Brodsko-posavskoj županiji po volonterskoj akciji.

I ove će godine vodstvo Općine Rešetari uoči zelene čistke održati koordinacijski sastanak s predstavnicima mjesnih odbora, civilnih udruga i svih drugih prijavljenih za sudjelovanje u akciji, te s njima dogovoriti sve detalje oko početka, sortiranja i odvoza prikupljenog otpada, opskrbe sudionika akcije vrećama i rukavicama, kontaktiranje s komunalnim društvima, prehranu odraslih sudionika i djece, te medijsko praćenje akcije.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...