za baner video

 

Posjet visokog izaslanstva Vlade RH Općini Rešetari - Svečano otvorenje radova izgradnje sportske dvorane u Adžamovcima

IMG 0468U petak 6. veljače Općinu Rešetari posjetilo je visoko izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, dipl.ing.agr. i ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedran Mornar.

Izaslanstvo su dočekali načelnik Općine Zlatko Aga i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Moćan, Marija Petričević i Tihomir Batalo, ravnatelji OŠ „Vladimir Nazor" i „Ante Starčević ", učenici i djelatnici OŠ „Vladimir Nazor", župan Danijel Marušić sa zamjenicima Dunjom Magaš i Davorom Vlaovićem, Novogradiški gradonačelnik Željko Bigović, Željko Kočijašević i Igor Jurišić, načelnici općina Staro Petrovo Selo i Vrbje, te ravnatelji osnovnih škola s novogradiškog područja.

U okviru službenog posjeta potpisana je Povelje za izgradnju sportske dvorane OŠ „Vladimir Nazor" u Adžamovcima. Povelju izgradnje sportske dvorane potpisali su Marija Petričević, ravnateljica OŠ „Vladimir Nazor", Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari, župan Danijel Marušić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Osnovna škola "Vladimir Nazor" u Adžamovcima dugo je čekala na izgradnju ove dvorane. Izgradnja dvorane je od velikog značaja ne samo za ovu školu nego i za cijelu lokalnu zajednicu. Izgradnjom dvorane škola bi postala središte kulturnih i sportskih događanja ovog mjesta. Izgradnju su omogućili Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Općina Rešetari uz suglasnost Brodsko-posavske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Osnovna škola "Vladimir Nazor" slijedeće godine obilježava 150. obljetnicu škole. Dovršetak nove dvorane bit će im tako najljepši dar za ovako značajan jubilej.

 

Nakon potpisivanja Povelje o izgradnji sportske dvorane, ministri su se sastali s ravnateljima škola s novogradiškoga područja, a potom su učenici Osnovne škole "Vladimir Nazor" upriličili prigodan kulturno umjetnički program.

Nakon Adžamovaca, visoka delegacija posjetila je naselje Rešetari gdje je ministar Vedran Mornar u pratnji župana Danijela Marušića i zamjenice župana Dunje Magaš posjetio OŠ „Ante Starčević". Ravnatelj Tihomir Batalo upoznao ih je s dugom tradicijom školstva u Rešetarima i potrebom za gradnju nove škole.

Ministar Tihomir Jakovina uz načelnika Općine Rešetari i dožupana Davora Vlaovića u vijećnici Općine Rešetari prisustvovao je sastanku s poljoprivrednim proizvođačima. Tema sastanka bila je Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, aktualna događanja u poljoprivredi, te izravna plaćanja od 2015. – 2020. godine. Ministar Jakovina posjetio je i prostor Hrvatske poljoprivredne agencije u općini Rešetari - ispostava Nova Gradiška.

jpg FOTOGALERIJA...

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...