za baner video

 

POZIV - EDUKACIJA ZA ODRŽIVU UPORABU PESTICIDA

pesticidi prskanje stroj-485x273JAVNI POZIV - EDUKACIJA ZA ODRŽIVU UPORABU PESTICIDA

Dugo najavljivana edukacija korisnika svih sredstava za zaštitu bilja konačno kreće u realizaciju.

Osposobljavanje je temeljeno na odredbama Direktive 2009/128/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida, a prenesene u Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 124/12).

Spomenuti Pravilnik propisuje obvezu edukacije za sve korisnike najkasnije do 26. studenog 2016. godine. Značajno se kasni s početkom edukacije s obzirom da se radi o velikom broju obveznika po statistici (preko 100 000 osoba). Izvjesno je i moguće prekoračenje potpisanih rokova što Republiku Hrvatsku izlaže plaćanju mogućih penala.

Osobe koje nakon spomenutog roka neće posjedovati iskaznicu o završenoj edukaciji neće moći kupiti potrebna sredstva za zaštitu bilja, (osim amaterskih).Zagrebinspekt započela je obrazovanje i Zagrebačko učilište kao ovlaštene ustanove od strane Ministarstva poljoprivrede polovicom studenog 2014. godine sa predmetnom edukacijom na cijelom području Republike Hrvatske i to za sve modele, kategorije i potkategorije edukacije za uporabu pesticida.

Kako je Općina Rešetari iskazala kao zainteresirana strana u organizaciji ovog osposobljavanja za građanstvo na svom području, poziva sve zainteresirane mještane Općine Rešetari da se prijave za iskazanu edukaciju koja bi se organizirala ove zime na području Općine Rešetari.

Rok za prijavu je do 26. Siječnja2015. Godine putem telefona 035/367-296 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

JAVNI POZIV

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...