za baner video

 

PRIOPĆENJE NAČELNIKA OPĆINE REŠETARI

IMG 8606 KopirajPoštovani sugrađani, poštovani prijatelji,

Tijekom prve godine ovoga mandata napravili smo dobre pripreme i uvjete za nove investicije, te bi smo trebali iz EU fondova kao i potpore nacionalnih sredstava povući u iduće dvije godine oko 70 milijuna kuna ulaganja u općinu Rešetari sa intencijom na završetku vodoopskrbe kao i kanalizacije za područje svih naselja, sanacije zatvorene deponije i izgradnje reciklažnog dvorišta, izgradnje školsko-sportske dvorane kao i razvoju poduzetničke zone uz uređenje nerazvrstanih cesta općine Rešetari.

Nastojali smo i održati društveni život općine, pokrenuli smo projekte koji su čekali godinama na ostvarenja.

U Proračunu za 2015. Godinu ponudio sam Općinskom vijeću dodatno stvaranje uvjeta za investicije i rad građevinskog sektora uz moguća otvaranja novih radnih mjesta sa intencijom energetske učinkovitosti i zaštite okoliša, ali i čitav niz manje planiranih projekata za razvoj područja naše općine Rešetari.

 

Proračun je izglasan, iako sam predložio nove planove i pravce za stvaranje povećanja prihodovne strane proračuna koji su trebali održati sadašnje ali i rasteretiti nove obveze po obvezama od ulasku u Europsku uniju ,što su nam nametnuti , isto nije izglasano, što će zahtijevati nove uštede i nove modele snalaženja u financijama i praćenju svih društvenih potreba. Želim vjerovati da razlog tome nisu osobni interesi, iako sve upućuje na to.

Neću odustati od razvojne platforme koja treba dati razvoj općine, iako nam je izvorni proračun jako mali, a uz uvođenje nove porezne reforme Vlade RH ostali smo bez značajnih financijskih prihoda unutar proračuna, ali uz sve nastojat ćemo održati pošten odnos prema općinskoj imovini i općinskom novcu čiji ste vlasnici upravi Vi.

Prezirem političku trgovinu, a on koji se upuštaju u to neka budu spremni za takav neodgovoran rad i ponašanje, te neka snose odgovornost. Premala smo općina da bi nas dijelili sitni interesi ili političke ideologije.

Oni koji žele provoditi sličan populizam stvaraju samo velike probleme te iz svog neznanja zaustavljaju kvalitetniji i brži razvoj, te nisu iskreni lokalni političari koji su zaustavili bolje stanje u društvu, među ljudima i načinu života u ovom vremenu.

Stoga pozivam sve da u idućoj godini budemo odgovorni uz iskrenu suradnju i doprinos za bolje sutra svih naših sadašnjih i budućih naraštaja.

NAČELNIK OPĆINE:
Zlatko Aga

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...