za baner video

 

Prekogranična suradnja Općine Rešetari i Opštine Irig (Srbija)

Jučer, 27.4.2023. godine radna skupina Općine Rešetari na čelu s načelnikom Zlatkom Aga posjetila je Opštinu Irig u Srbiji, autonomna pokrajina Vojvodina. Zajedno sa projektnim timom iz Srbije na čelu s voditeljicom odjela za gospodarstvo, lokalni ekonomski razvoj i lokalnu poreznu upravu Gordanom Džigurski, predstavnici Općine Rešetari započeli su razgovore i pripremu zajedničkog projekta u okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije ima za cilj jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Republici Srbiji.

Prihvatljiva tematska područja u okviru Programa jesu: društvena, kulturna, gospodarska, javna te zaštita okoliša, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije. Zajedničkim dogovorom odlučilo se za ulaganje u javna tematska područja.

Dogovorenim zajedničkim projektom će se pridonijeti osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske i Republike Srbije, njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurati pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje prekograničnih razvojnih potencijala, potaći aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Republici Srbiji te doprinijeti stvaranju preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenju negativnog demografskog trenda i održivom razvoju u pograničnom području te podići kvalitetu života i integracija cjelokupnog stanovništva koje živi na tom prostoru.

„Veselim se budućoj zajedničkoj suradnji. Ovo će biti temelj za buduću zajedničke projekte koji se planiraju u okviru  Programa prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska – Srbija koji će biti u financijskom smislu dosta značajniji“ – istaknuo je načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...