za baner video

 

Održana uvodna konferencija projekta Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III

U utorak, 14. veljače 2023. godine u Općini Rešetari održana je uvodna konferencija za medije i najava početka projekta "Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III".

„Projekt se financira kroz Program "Zaželi program zapošljavanja žena – faza III" u okviru

Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog

socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 196.854,97 EUR, odnosno 1.483.200,00 kuna. Korisnik je Općina Rešetari, a razdoblje provedbe projekta je od 21.12.2022. – 21.8.2023. godine. Uključuje ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih žena s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt je zaposleno 30 žena koje će kroz 6 mjeseci brinuti za 180 starijih i nemoćnih osoba na području Općine Rešetari. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Nova Gradiška i HZZ, Podružnica Slavonski

Brod“  – istaknula je voditeljica projekta Marina Romić.

Zadovoljstvo početkom provedbe projekta izrazila je i predsjednica Općinskog vijeća Rešetara Milka

Perković: „Danas je uvodna konferencija projekta Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III. Zasigurno je da ovaj projekt pridonosi poboljšanju životnog standarda ne samo korisnika projekta, nego i samih zaposlenica. Nadamo se i nastavku ovog hvale vrijednog projekta koji će dobro doći svim stanovnicima općine Rešetari – rekla je Perković.

Na uvodnoj konferenciji ispred partnera bila je prisutna gospođa Vesna Peterlik, ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Nova Gradiška koja se zahvalila na odličnoj suradnji.

„Projektom se nastavlja smjer dosadašnjeg djelovanja Općine Rešetari u području

socijalnog/društvenog djelovanja, te se spomenutim otvara novi okvir koji je održiv i koji će

se razvijati i nakon provedbe predmetnog projekta. Stvorit će se novi kapaciteti, te bi budući

projekti mogli obuhvaćati nove ciljne skupine. Razmjena iskustva, primjeri dobre prakse kao i brojni pozitivni rezultati poslužit će kao iznimno važan pokretač motivacije i poticaja za pokretanje novih programa s istim ciljem. Nadamo se da će i ova faza proći uspješno kao i što su prišle dvije prethodne“ – zaključio je načelnik Zlatko Aga.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...