za baner video

 

Održana Izborna skupština KLD-a Rešetari

1998.god.osnovan je KLD-e Resetari koji do danas djeluje već 25 godina. Dosadasnji predsjednik Ivan Devilla sazvao je 6.Izbornu skupstinu društva sa željom da vodstvo prepusti pomlatku društva,ali do toga nije došlo 28.siječnja 2023.godine te je Ivan Devilla i dalje izabran za predsjednika društva.
Kako se čulo u izviješču o radu za 2022.god.,tako i o planovima za 2023.god.stari a sada novi predsjednik ima velike planove za budućnost ovog velikog i kulturno bogatog društva."Budući da se radi o udruzi koja promovira kulturu i bastinu knjizevnosti i likovnog izričaja umjetnika amatera želimo volju clanova i dalje promovirati kroz njihovo stvaralaštvo te približiti se mladim stvaraocima i njihovom kulturnom stvaranju.Ciljeve smo podigli visoko a nasa izvjesća o radu govore koliko je to bito i za samo općinu Rešetare i promidžbu cije naše Brodske županije,te se nadamo da ćemo ustrajati i dalje u ovim pravcima-rekao je predsjednik Devilla.


Zlatko Aga,nacelnik opčine Resetari nazočnim je rekao da je očuvanje kulture i baštine rada KLD-a od sada prioritet opčine.Dokaz da stanovnici neznaju i nis zainteresirani za rad ovog drustva jest razlog neznanja koliko je rad društva donio pozitivnog u promidžbi općine u hrvatskoj i svijetu.Čuvati tradiciju i kulturu nije kao orati i kopati jer treba se naučiti boriti kulturom koje fali u svim životnim nedaćama te ju treba uvažavati kao instrument znanja,razumjevanja i građanskog kulturnog odgoja. Danas nebi trebalo biti grada,sela ili škole bez knjizevnog ili likovnog djelovanja od malog djeteta do odrasle osobe. To bi nam trebao biti identitet i životni moto jer samo tako postajemo bolje društvo.
Uz sve usvojene Odluke i izvjesča te planove za 2023.godinu nacelnik općine Rešetari pozvao je na suradnju i napredak društva u budućem periodu te svoju pomoć da se planovi ostvare.
Usljedilo je druženje po završetku skupštine.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...