za baner video

 

Nakon tri godine zimovanje djece općine Kanfanar (ISTRA) u Slavoniji

Općine Rešetari i Kanfanar i ove su godine za djecu općine Kanfanar organizirale zimovanje u Slavoniji u razdoblju od 03. siječnja do 07. siječnja 2023. godine. Dvadeset i četvero djece i četiri voditelja proveli su dio svojih zimskih praznika obilazeći ljepote Slavonije i slavonskih običaja, ali nažalost i ovaj puta bez zimskih radosti na snijegu jer topli zimski dani daju ugođaj proljeća, a ne zime. Organizacija zimovanja provedena je u suradnji Općina Rešetari i Kanfanar. Tako u ljetnim mjesecima djeca općine Rešetari borave na ljetovanju u Istri, a djeca Istre u zimskim danima u Slavoniji. Najveći dio troškova snose općine, a tek manji dio roditelji djece.

Brigu oko smještaja djeca u Cerničkoj Šagovini vodila je tvrtka Slavonia point d.o.o. Cernik, a obilazak destinacija Slavonije i drugih sadržaja vodilo je Društvo naša djeca Rešetari. Djeca su upriličila svoj boravak  na klizanju u Novoj Gradiški, obilaskom Muzeja Nova Gradiška i spomen sobe hrvatskih branitelja, odlaskom u Daruvarske toplice i Čazmu na posjed „Salaj“, obilaskom Cerničkog samostana i Rešetara, sudjelovanjem u novogodišnjem jahanju konjičke povorke u Rešetarima na blagdan Tri kralja te nizom drugih aktivnosti.

Općina Rešetari se zahvaljuje voditeljici djece iz Kanfanara Sandri Orbanić i predsjednici DND-a Rešetari Sanji Kolaković na uspješno provedenom zajedničkom projektu.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...