za baner video

 

Sastanak predstavnika Vatrogasne zajednice općine Rešetari sa načelnikom Općine DVD Rešetari operativno pokriva autocestu od Rešatara do Lužana (južna trasa autoceste) u slučaju svih nezgoda na istoj

Na inicijativu načelnik Općine Rešetari Zlatka Age jučer 11.8.2022. godine je u Rešetarima održan radni sastanak predstavnika Vatrogasne zajednice općine Rešetari i vatrogasaca DVD-a Rešetari i DVD-a Gunjavci kao operativnih društava koja su aktivna na području JLS-e.

Zapovjednik DVD-a Rešetari Stjepan Marinović i DVD-a Gunjavci Matija Penava izvijestili su o stanju društva kao i podnijeli izvješće po održanim izlascima na intervencije i požarišta.

Izvijestili su o stanju hidrantske mreže kojih je na području općine 153 te lošem stanju ispravnosti istih.

Donijeta je odluka o prodaji vatrogasnog vozila Magirus te opremanju PICK APA – FORD RENGER s viskotlačnim pogonom, kao i nabavke Bristol odijela za intervencije te nabave novih hidrauličnih škara, podupirača i jastuka.

Također, dato je izvješće Općini o kupnji poligona za obuku djece vatrogasaca u Rešetarima.

Uz niz tema o kojima se raspravljalo vidi se da su DVD-a Rešetari i Gunjavci aktivna te da čuvaju prostor općine Rešetari, a nadasve vode brigu o opremi i ljudstvu.

Načelnik općine je najavio pripremu izrade proračuna za 2023. godinu, kao i da će se uvrstiti u proračun program „Naj vatrogasac“ gdje će se nagraditi najboljeg pojedinca u DVD-ima svake godine.

Načelnik Aga izrazio je zadovoljstvo na zalaganju, hrabrosti i stručnosti u intervencijama te se nada da će idući period biti sa manje intervencija, a više vježbi i druženja.

Uz sve operativne, dana je inicijativa za suradnju s vatrogascima iz Tirola (Austrija) te odlazak u Bribir, Općina Vinodol kod bratskog DVD-a u radni posjet.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...