Slavonija u krilu Zagreba

FB IMG 1650979663558Članovi Književno likovno društvo “Rešetari“ su 22.4.2022. godine u Dubravi sudjelovali na VIII. etno poetskoj, kulturno umjetničkoj manifestaciji „Slavonija u krilu Zagreba“.

Glavni pokrovitelj i organizator manifestacije bilo je Narodno sveučilište Dubrava.

Gosti manifestacije bili su pjesnici iz Hrvatske – Đakovo, Čepin, Bebrina, Rešetari, Bukovica, Nova Gradiška, Rokovci; Slavonci iz Beča te pjesnici domaćini – iz Zagreba, Zaprešića, Samobora, Varaždina.

Program manifestacije je započeo predstavljanjem knjige Slavonija u krilu Zagreba, zatim je pročitano nekoliko stihova, a program je završio zajedničkim druženjem svih sudionika.

Na samom početku voditeljica književne sekcije Snježana Josipović je pozdravila skup i prenijela pozdrave predsjednika KLD-a Rešetari Ivana De Ville.

 

Manifestaciju u Kulturnom centru uveličali su pjevači Dražen Ćuturić, Dorotea Prosnik, Neven Palaček Papageno i Nina Cosseto, Pavao Anić te FIS Remete.

Treba istaknuti doprinos u realizaciji programa Slavonija u krilu Zagreba Narodnom sveučilištu Dubrava i njenom ravnatelju gospodinu Željku Šturliću, našim zagrebačkim članicama Lidiji Puđai i Ljiljani Lipovac na uloženom trudu i ostvarenom uspjehu u samoj realizaciji programa te Upravnom odboru KLD-a „Rešetari“.

Druženje koje je uslijedilo potrajalo je do dugo u noć. Izražena je želja svih sudionika da se ovakvo druženje održi i sljedeće godine.

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...