za baner video

 

Velika akcija čišćenja okoliša općine Rešetari - „Svi za čistu općinu 2022“

7„Ekološka kriza je ponajprije kriza morala i zbiljski prezir spram čovjeka." (papa Ivan Pavao II)

Prije početka vegetacije, zbog jako puno odbačenog otpada u prirodu, ove subote, 19. ožujka 2022. godine u organizaciji Općine Rešetari održana je velika ekološka akcija čišćenja okoliša na području Općine Rešetari.
Prikupljanje otpada na ovakav način je, nažalost, i dalje potrebno zbog nesavjesnih ljudi koji i dalje odbacuju smeće na nedopustiv i necivilizirani način, usprkos tome što je na području općine Rešetari uspostavljeno organizirano zbrinjavanje i razvrstavanje otpada na zelenim otocima, podjeljene su kante za razvrstavanje na kućnom pragu, te izgrađeno reciklažno dvorište.

U akciju čišćenja se uključila i Udruga volontera Nova Gradiška na čelu s predsjednicom Martinom Oršulić, žene iz programa „ZAŽELI", članovi Općinskog vijeća, udruga, kao i djelatnici Jedinstvenog upravnog odijela, te Obrt Prijevoz-Mikanović.
Čišćene su površine uz prometnice u naseljima i izvan naselja, oko javnih površina, uz poljske i šumarske putove, vodotoke i ostale površine. U akciji je sudjelovalo 70-tak volontera.
Prikupljeni otpad, oko 35 tona, preuzela je tvrtka Odlagalište d.o.o., Nova Gradiška koja zbrinjava otpad s područja općine Rešetari. Nakon završetka radne akcije čišćenja za sve sudionike organiziran je ručak.

Načelnik općine Zlatko Aga ovim putem zahvaljuje svima volonterima koji su sudjelovali u akciji, na doprinosu i uloženom trudu za očuvanje našeg okoliša, prirode i planeta Zemlje koje je naše zajedničko dobro, koji su odgovorno svojim entuzijazmom doprinijeli čišćoj i urednijoj općini Rešetari.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...