za baner video

 

U Rešetarima potpisani ugovori o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija

DSC 9573Načelnik Zlatko Aga potpisao je ugovore s učenicima i redovnim studentima kao i izvanrednim studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju Općine Rešetari za školsku/akademsku 2021./2022. godinu. Pravo na ostvarenje stipendija za učenike srednje škole u mjesečnom iznosu od 350 kuna ostvarilo je 19 učenika, dok je za redovne studente stipendija u iznosu od 450 kuna ostvarilo 13 studenata, te za izvanredne studente u iznosu od 3000 kuna ostvarila su 4 studenta.

Na Javni natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija pristiglo je 53 prijave i to od njih 28 za učenike, 21 za redovne studente i 4 za izvanredne studente. Prilikom pristiglih prijava utvrđeno je da nisu sve pristigle prijave imale potpunu dokumentaciju propisanu Javnim natječajem te se takve nisu razmatrale ili su iste bile odbačene.

Prilikom ocijene kandidata o ostvarenju prava na stipendiju, bodovali su se sljedeći elementi: prosjek ocjena, socijalni status kandidata i zanimanja koja su deficitarna na području Općine Rešetari, a sve prema Odluci o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija Općine Rešetari.

„Svakako bih se zahvalio svima koji su se prijavili na Javni poziv Općine Rešetari, te čestitao svima koji su dobili pravo na ovogodišnje stipendije, a sa svrhom toga kako bi olakšali školovanje učenicima tako i studentima. Po broju, ali i po visini stipendija smo jedna od mjesnih JLS-e koja misli na svoju budućnosti, tj. na svoje mlade u njihovom obrazovanju. Uz pozdravne riječi želim puno uspjeha u školovanju i vrata općine su Vam otvorena“ – poručio je načelnik Zlatko Aga te pozvao roditelje i studente koji nisu dobili stipendije da se ozbiljno pristupi budućem Javnom pozivu za stipendije kako ne bi došlo do nesuglasica i odluci tko ima pravo na stipendije.

 

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...