Održana izborna skupština Udruge Matice umirovljenika općine Rešetari

DSC 9216U Rešetarima u novoizgrađenom domu u petak, 17.09.2021. godine održana je izborno-izvještajna skupština Matice umirovljenika općine Rešetari. Članovi skupštine jednoglasno su odlučili o produljenju mandata sadašnjoj predsjednici Milki Perković i dopredsjedniku Ivanu Beligoj. Također su izabrani delegati za predstavljanje na skupštini Udruge Matice umirovljenika BPŽ. Usvojenim izmjenama i dopunama Statuta potvrđen je broj članova Izvršnog odbora, kao i deklariranje Matice kao nestranačke udruge. Usvojena su i izvješća o radu, financijsko izvješće, kao i izvješće nadzornog odbora te potvrda ovogodišnjeg financijskog plana.

Događaju je nazočio i načelnik općine Rešetari Zlatko Aga koji je pohvalio rad Udruge Matice umirovljenika općine Rešetari, istaknuvši da Općina podupire rad brojnih udruga, pa tako i rad Matice, i to će činiti i u ovoj godini sa nizom pomoći, a posebno sa sufinanciranjem izleta i drugih događanja. Osvrnuo se na temu pomoći starijima kroz program Zaželi, faza II gdje 35 žena pomaže u životu starijih i nemoćnih pa tako i članove udruge Matice i to uspješno uz sve i za izdvojena financijskih sredstava za mjesečne poklon pakete potrepština za život oko 250 umirovljeničkih domaćinstava na području Općine koji koriste spomenuti program.


Također se osvrnuo i na mirovine hrvatskih umirovljenika koje su sramotno niske, a prelaskom u euro zonu i skoroj promjeni promjene kune u euro biti će i niže te poziv na borbu i djelovanje po tome problemu. Apelirao je i da umirovljenička udruga utječe na građane i njihov odaziv cijepljenju u vremenu pandemije. Tom prigodom uručio je Udruzi nekoliko knjiga kronologije općine Rešetari koja je nedavno izašla iz tiska.

Predsjednica gđa Perković se zahvalila načelniku na suradnji te zatražila skoro rješenje pitanja prostora za umirovljenike, a posebno se zahvalila na svakom dolasku načelnika Općine na skupštine Matice u zadnjih 16 godina.

Po završetku skupštine organiziran je zajednički ručak i druženje umirovljenika.

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...