30. GODINA OD PRVE ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA SA PODRUČJA OPĆINE REŠETARI „ DA SE NE ZABORAVI“

DSC 9167

Osnovna škola Ante Starčević Rešetari i općina Rešetari tradicionalno 16. rujna svake godine, pa i ove 2021. po 26 put, zajedno sa Udrugom roditelja i obitelji poginulih branitelja iz domovinskog rata kao i branitelja s područja općine Rešetari obilježavamo dan sjećanja na 28 svojih sinova, koji su položili svoje živote na oltar Domovine.

Ujedno je ovom prigodom obilježen i Dan hrvatskih branitelja Brodsko- posavske županije koji se slavi odnedavno. Na ovaj dan 16. rujan uzet je život prve žrtve na području Općine Rešetari, hrvatskog branitelja Ivana Perkovića.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja u Rešetarima, a učinili su to predstavnici škole Rešetari na čelu s ravnateljem Tihomirom Batalom i školskom djecom, a izaslanstvo Općine, Udruga roditelja i branitelja predvodili su predstavnici općinskog vijeća gospođa Milka Perković i načelnik općine Zlatko Aga. Molitvu kod spomen obilježja i posvetu vodio je župnik u Rešetarima vlč. Josip Bogović sa naglaskom da se poučava djecu i mlade poštovanju prema Domovini i braniteljima koji su omogućili život u slobodi, a vrednote domoljublja koje su jamstvo budućnosti hrvatske države i hrvatskog naroda.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...