Milka Perković ponovo izabrana za predsjednicu Općinskog vijeća

konstsjednica2021REŠETARI, 8. lipnja 2021. – Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rešetari MILKA PERKOVIĆ (HSLS) je na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja na čelu s ANDREOM MARINOVIĆ i članovima ŽELJKOM KOLAKOVIĆEM i VLADIMIROM MAJETIĆEM, izabrana je za predsjednicu, a BRANKO BABIĆ (HSLS) za njenog zamjenika.

Sjednica je započela pod predsjedanjem DUBRAVKE BLAŽEVIĆ i završila pod predsjedanjem novoizabrane predsjednice Općinskog vijeća MILKE PERKOVIĆ, koja je bila predsjednica i u proteklom mandatu.

Vijećnici su od strane Mandatne komisije, na čijem je čelu bio HRVOJER MILAK, a članovi IVANA PRPIĆ I MIROSDLAV JELANČIĆ, informirani o rezultatima izbora održanim 16. svibnja. Lista HSLS-a koju je predvodio ZLATKO AGA, nadmoćno je pobijedila i u Općinskom vijeću dobila 10 vijećničkih mjesta, HDZ je dobila 2, a lista koalicije HSS i SDP jedno mjesto.

Zbog nespojivosti obnašanja dužnosti načelnik Zlatko Aga je svoj mandat općinskog vijećnika stavio u mirovanje i umjesto njega dužnost općinskog vijećnika obnašat će IVO SEDLAČEK.

Vijećnici su položili i potpisali zakletvu i nakon intoniranja državne himne minutom šutnje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

 Članovi Općinskog vijeća su: MILKA PERKOVIĆ, ANDREA MARINOVIĆ, ŽELJKO KOLAKOVIĆ, ŽELJKO DOMAZETOVIĆ, HRVOJE MILAK, BRANKO BABIĆ, DARKO BELIGOJ, MLADEN ROSSI, IVANA PRPIĆ i IVO SEDLAČEK sa Liste HSLS, VLADIMIR MAJETIĆ i MIROSLAV JELANČIĆ sa Liste HDZ-e i OZREN KRALJIĆ sa liste HSS i SDP.

 

Vijećnici su položili i potpisali zakletvu i nakon intoniranja državne himne minutom šutnje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković čestitala je vijećnicima na izboru, zahvalila se na ukazanom povjerenju kazavši da će funkciju, kao i u prethodnom mandatu, obnašati odgovorno i savjesno, te biti uvijek na raspolaganju. Očekuje da će Općinsko vijeće raditi odgovorno i konstruktivno, a vijećnici se međusobno uvažavati i djelovati u interesu svih građana u općini.

Općinski načelnik Zlatko Aga također očekuje da će Općinsko vijeće kao tijelo predstavničke vlasti i on kao izvršna vlast biti dobri suradnici, međusobno se uvažavati u, kako je naglasio izazovnom vremenu za Općinu Rešetari kao jedinicu lokalne samouprave. Posla je puno, izazova i novih projekata dodao je, i najavio prvu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će se izabrati Odbori i definirati novi pravac djelovanja.

-Ponosni smo na naš dosadašnji rad jer smo najuspješnija Općina u Brodsko-posavskoj županiji po povlačenu sredstva iz EU fondova, koja, moram to naglasiti, ne dolaze samo tako. Želim i nudim suradnju, ali da bi napravili kvalitetan iskorak u interesu naših građana moramo svi dati svoj doprinos – kazao je načelnik Zlatko Aga. Autor: Franjo Samardžić / Izvor: www.novagra.hr

 • Milka-Perkovic
 • P1390371
 • P1390372
 • P1390381
 • P1390390
 • Untitled-1
 • Zeljko-Kolakovic
 • Zlatko-Aga
 • konstsjednica2021
 • restari_vijece21
 • z-Branko-Babic

 

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...