za baner video

 

Obilježen Dan Općine Rešetari

IMG 8621 KopirajU subotu 3. svibnja u Rešetarima je svečano obilježen Dan Općine. Program svečanog obilježavanja započeo je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u centru naselja Rešetari. Vijence su položili predstavnici općine, županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te gosti.

Nakon polaganja vijenaca uslijedila je svečana sjednica Općinskog vijeća u vatrogasnom domu koju je otvorio zamjenik predsjednika Branko Babić. „Na prvom mjestu nam je čovjek i ostanak ljudi na ovim prostorima, a nama je dužnost da općinu razvijemo i sačuvamo za buduće generacije", rekao je Babić.

Načelnik Zlatko Aga u svom izvješću osvrnuo se na projekte koji su realizirani ili započeti u protekloj godini. Spomenuti su neki od projekata: završetak izgradnje vodoopskrbne mreže u 7 naselja i vodospremnika Rešetari s pristupnom cestom i drugom infrastrukturom. Započet je i projekt sustava vodoodvodnje – nadogradnja na izgrađenih 20 km mreže. Općina Rešetari je u zajedničkom projektu s gradom Nova Gradiška i Općinom Cernik u okviru EU projekta, u završnoj fazi i pripremi za izgradnju pročistača otpadnih voda, a sve poslove planiraju početi krajem 2014. godine. U ovaj veliki projekt uvršteni su zahvaljujući Hrvatskim vodama na čemu je načelnik i zahvalio.

 U prošloj godini završeno je polaganje svjetlosnog kabla za dostupnost brzog interneta, otvoreni su radovi na prvoj fazi izgradnje državne ceste Rešetari- Nova Gradiška gdje su državi i Hrvatskim cestama ustupili kao partner 1 400 kvadratnih metara zemljišta od poslovne zone Rešetari s ciljem bolje povezanosti gospodarskih zona ovoga kraja. Ovo je odrađeno uz pomoć i razumijevanje Vlade RH i Hrvatskih cesta, a ulaganje je vrijedno 25. milijuna kuna. Ovo us samo neki od projekata, a opširnije izvješće možete pročitati u načelnikovom govoru.

Na svečanoj sjednici bili su i mnogobrojni gosti: Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba i predsjednik HSLS-a, Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma, Petar Hategan, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Rumunjskoj, Davor Vlaović, zamjenik brodsko-posavskog župana, Sandro Jurman, načelnik općine Kanfanar, Ružica Vukovac, načelnica općine Velika Kopanica, potom europarlamentarka Sanja Jakovina, te Jadranka Kosor, kojoj je Zahvalnicu, za potporu aktivnostima KLD-a na povezivanju Hrvata u dijaspori s matičnom zemljom, uručio Ivan De Villa, predsjednik Društva. Uz čestitke na postignućima koje Općina Rešetari bilježi posljednjih godina, zajedništvo koje treba Hrvatskoj u rješavanju ponajprije gospodarskih problema i zapošljavanja, te odnosa prema EU, bilo je zajednički nazivnik u njihovim govorima.

Kao i obično, dan Općine je i prilika za podjelu priznanja i zahvalnica najzaslužnijim za napredak Općine. Plakete su dobili Branko Vukšić, predsjednik KUD-a Drežnik, osnovne škole „Vladimir Nazor" Adžamovci i „Ante Starčevića" Rešetari. Grb općine, najviše općinsko priznanje, dodijeljen je Ljerki Toth-Naumovoj iz Skopja i velečasnom Luki Slobođancu, župniku župe Rešetari.

Na svečanoj sjednici nastupila je Hrvatska pjevačka skupine „Slavča" iz Nove Gradiške i mlada solistica Dajana Blažević. Nakon svečane sjednice održan je i bogati kulturno-umjetnički program.

NAČELNIKOV GOVOR

gallery iconFOTOGALERIJA

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...