za baner video

 

Održana manifestacija „Uskrs uz tamburu“

gutb07bigU organizaciji Mjesnog odbora Gunjavci, a uz pokroviteljstvo Općine Rešetari na uskrsni ponedjeljak u Gunjavcima je održana tradicionalna manifestacija „Uskrs uz tamburu".

Manifestacija je održana 16. godinu za redom, a na ovogodišnjoj su sudjelovali 22 konjanika i 18 svečanih zaprega sa šireg novogradiškog, brodskog i požeškog kraja. Povorka konjskih zaprega i konjanika krenula je od Adžamovaca i prošla kroz Gunjavce, a predvodio ju je mladi barjaktar Ivica Šimunović iz Gunjavaca.
U okviru kulturno-umjetničkog programa nastupila su kulturno-umjetnička društva «Rešetari» iz Rešetara i «Drežnik» iz Drežnika sa svojim tamburaškim sastavima, te KUD „Trenk" iz Nove Gradiške i tamburaški sastav „Žute dunje" iz Cernika. U večernjim satima okupljene u mjesnom domu zabavljala je grupa „Lutalice band".

Zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom izrazio je u ime organizatora Miroslav Dautović, predsjednik Mjesnog odbora Gunjavci čestitajući svima Uskrs, a potporu su dolaskom u ime pokrovitelja, dali vijećnici Općinskoga vijeća Općine Rešetari i načelnik Zlatko Aga koji nije krio zadovoljstvo ovom jedinstvenom manifestacijom koja se održava u Gunjavcima, ističući pritom potporu općinske vlasti svim kulturno umjetničkim društvima u Općini Rešetari koja čuvaju narodnu baštinu od zaborava, njeguju običaje pjesmu i ples zavičaja.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...