baner-opcina-resetari-projekti-radovi-baner

OBAVIJEST - Djeca sretno stigla u Makedoniju - Projekt „MOST PRIJATELJSTVA“

Dana 27. travnja 2017. godine, odlaskom djece i učenika iz Rešetara, započeo je projekt „Most prijateljstva" Osnovne škole „Goce Delčev" Ilinden (Makedonija) i Osnovne škole Ante Starčević Rešetari (Hrvatska) pod pokroviteljstvom općina Ilinden i Rešetari, a pod nadzorom i suradnjom s Ministarstvom prosvjete Republike Hrvatske i Republike Makedonije.

Djeca su sretno stigla u Ilinden te se osjećaju jako dobro i provode redovne aktivnosti po planiranom programu. Zbog izvanredne političke situacije u Skopju, načelnik Zlatko Aga kontaktirao je veleposlanicu Republike Hrvatske u Makedoniji Danijelu Barišić i tajnicu Anu Vučić da praćenjem nastale situacije vode brige o našim mještanima koji su u Makedoniji, kako ne bi došli u neugodnu situaciju za vrijeme boravka u Ilindenu.

U popodnevnim satima veleposlanica Danijela Barišić pridružit će se našoj djeci i voditeljici projekta na zajedničkom druženju i svečanoj priredbi u Ilindenu.

Mole se roditelji djece da ne podliježu panici jer su djeca na sigurnome.

U centru Općine Rešetari postavljena bista dr. Franje Tuđmana i spomenik Sv. Florijana

spomeniciU povodu približavanja obilježavanja Dana općine Rešetari ovih dana postavljeno je spomen-poprsje prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kao i uređenje platoa spomen obilježja ispred zgrade općine.

Odluka o postavljanju biste prvog hrvatskog predsjednika donijelo je Općinsko vijeće usvajanjem proračuna za 2017. godinu, na prijedlog načelnika Zlatka Age, kao i Sv. Florijana u čast vatrogasaca koji nas čuvaju od požara, a nadasve u čast obilježavanja iduće godine 90 godina vatrogastva u Rešetarima.

Načelnik Zlatko Aga je naglasio kako nakon 27 godina od stvaranja države Republike Hrvatske, te 24 godine od formiranja Općine Rešetari kao Jedinice lokalne samouprave u RH, došlo vrijeme da se dr. Franji Tuđmanu oda počast i postavi bista, te da nas podsjeća na dane kada se stvarala moderna hrvatska povijest, u najtežim momentima za opstanak i budućnost Hrvatske, prvi čovjek koji je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu te je svojim djelovanjem stvorio snažnu povezanost hrvatskog naroda i političkog stremljenja na kojima počiva sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske.

Spomen bista bit će javno otkrivena povodom Dana općine Rešetari, 05. svibnja 2017. godine.

Za naglasiti je da je sam rad biste dr. Franje Tuđmana rad akademskog kipara Krune Bošnjaka iz Zagreba koji je bio učenik akademskog kipara Antuna Petrovića iz Rešetara.

jpg  FOTO GALERIJA

ODLAZAK UČITELJA I UČENIKA U MAKEDONIJU

U četvrtak, 27. travnja 2017., deset učenika projektnog tima u pratnji ravnatelja Tihomira Batala, učitelja Slađane Ninković, Blaženke Logožar i Darka Horvata odlaze u grad Ilinden u Makedoniji.

Razmjena učenika je glavni cilj međunarodnog projekta „Most prijateljstva" kojeg provode škole iz Rešetara i Ilindena ove školske godine.

U Makedoniji će se susresti s učenicima Osnovne škole „Goce Delčev" Ilinden, ravnateljicom Škole Dušankom Krstevskom, načelnikom Općine Ilinden Žikom Stojanovskim, veleposlanicom Republike Hrvatske u Republici Makedoniji - Njenom Ekscelencijom gđom. Danijelom Barišić te gđom. Ljerkom Toth Naumovom ispred Zajednice Hrvata u Makedoniji.

Tijekom boravka u Makedoniji članovi projektnog tima upoznat će kulturne, prirodne i povijesne znamenitosti grada Ilindena i Skopja. Domaćinima ćemo se predstaviti slavonskim pjesmama, folklornim plesom, sastavcima o mjestu i Općini Rešetari te monologom na zavičajnom govoru.

Voditeljica projekta u našoj školi je učiteljica Slađana Ninković, a u Ilindenu učiteljica Ivana Velinovska Boceska.

Povratak je u nedjelju, 30. travnja 2017. u večernjim satima.

Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari

Općini Rešetari još jedan EU projekt i priznanje na dosadašnjem radu - Pilot projekt – IPA 2012 Twininning projekt

min-upraveMinistarstvo uprave, Državni institut za javnu upravu Republike Finska (HAUS) i Visoka škola za javnu upravu Republike Francuske (ENA) otvorile su Pilot projekt IPA 2012 Twinning projekt „Jačanje integriteta javnog sektora", te izabrale od 428 općina, 127 gradova i 20 regionalnih samouprava, četiri jedinice lokalne i regionalne samouprave, među kojima je Općina Rešetari, kao i:

- Koprivničko-križevačka županija,
- Grad Samobor,
- Općina Ribnik,

tako da će Općina Rešetari zastupati sve JLS-e od Zagreba do granica RH sa Srbijom.
Sa JLS-e u pilot projektu sudjelovat će i :

1. Tijela državne uprave
- Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja
- Ministarstvo unutarnjih poslova
- Ured državne uprave u istarskoj županiji

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...