Nastavak uređenja nogostupa u Rešetarima

01 NaslovnicaU razdoblju od 13.ožujka do kraja travnja 2018. godine izvodit će se radovi uređenja pješačkih staza (nogostupa) u Rešetarima u ulici Kralja Tomislava. Radove izvodi poduzeće Cestogradnja d.o.o.,a u prvoj fazi za proljeće asfaltirat će se cca 3.000 m2 pješačkih staza.

Inače, radovi na održavanju nogostupa u Rešetarima započeli su krajem 2017. godine, te će se odvijati tijekom cijele 2018. godine po ulicama kako se budu radili priključci za vodoopskrbu kroz EU projekt aglomeracije Nova Gradiška-Cernik-Rešetari. Po završetku istih radit će se uređenje pješačkih staza.

Mole se građani da se pridržavaju uputa komunalnog redarstva i izvoditelja radova tijekom navedenih radova. Pri uređenju nogostupa na mjestima gdje bi bila moguća potreba prilagodbe na postojećim ulazima u dvorišta, vlasnici moraju prilagoditi novouređenom nogostupu.

- Uređenjem nogostupa unaprjeđuje se kvaliteta života, ali i sigurnosti prometa, prije svega za djecu, ali i za stanovnike koji žive uz nogostup i druge mještane Rešetara- naglasio je načelnik Zlatko Aga, te se nada da će se dodatnim sufinanciranjem iz drugih izvora ubrzati uređenje i izgradnja nogostupa kako u Rešetarima tako i drugim naseljima.

FOTO GALERIJA

Na nogometnom igralištu u Gunjavcima postavljeni reflektori

igr-gunjavciNogometno igralište u Gunjavcima dobilo je četiri rasvjetna stupa snage 1,6 kw led rasvjete, nakon što su postavljena rasvjetna tijela sa stupovima na nogometnim igralištima u Rešetarima i Brđanima. Odsada će nogometaši NK Gunjavaca-Drežnika moći trenirati pod osvijetljenim stadionom.

Kako je utvrđena potreba postavljanja reflektora, s obzirom da na istima treniraju igrači koji rade i školuju se, treninzi će moći biti u kasnijim terminima i prilagođeni potrebama igrača, a samim time uprave klubova se nadaju i boljim rezultatima nogometnih klubova.

Radove iskopa i postavljanja instalacija i stupova te betoniranja, ukupne vrijednosti 60.000,00 kn financirala je Općina Rešetari s ciljem razvoja i poboljšanja uvjeta sportskih terena koje koriste nogometni klubovi s područja Općine.

FOTO GALERIJA

Privremena regulacija prometa nerazvrstanih cesta u naselju Rešetari

reg.prometaNerazvrstane ceste na području Općine Rešetari u naselju Rešetari u ulicama Vladimira Nazora, Matije Gupca, Frankopanska, J.B.Jelačića, K. Tomislava, Kožarska, promet vozila će se regulirati privremenom prometnom signalizacijom, redoslijedom kako dopuštaju vremenski i tehnički uvjeti.

Zbog izvođenja radova gradnje kanalizacijske mreže novoplanirane dionice kolektora i sekundarnih kanala i izvođenja radova kućnih priključaka, odvoza materijala od iskopa iz navedenih ulica na deponije u naselju Rešetari i Adžamovci.
Prilikom odvoza postoji mogućnost otežanog prometa oko navedenih deponija te nanosa blata kamionima na prometnicu.
Izvođač radova Koming d.o.o. iz Koprivnice će redovito kombiniranim strojem provoditi aktivnosti čišćenja zemlje sa prometnica.

Postavit će se prometna signalizacija za privremeno reguliranje prometa. Cesta će se regulirati privremenom signalizacijom svaki dan od 7:00 do 17:00 sati, dok se na istima odvijaju radovi odvoza materijala od iskopa iz navedenih ulica na deponije u naselju Rešetari i Adžamovci.

pdfODLUKA

 

pdfSUGLASNOST

Novi zakon o poljoprivrednom zemljištu: Državna zemlja na raspolaganje općinama i gradovima

drz-zemljisteHRVATSKI sabor 16. veljače 2018. godine donio novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji je objavljen u Narodnim novinama i stupa na snagu s današnjim datumom, od kojega domaći poljoprivrednici puno očekuju.

Novim zakonom uvodi se načelo domicilnosti, državna zemlja primarno će se raspodjeljivati lokalnim poljoprivrednicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, mikro i malim poduzećima, stočarima kojima nedostaje vlastite zemlje, dosadašnjim zakupcima koji su uredno ispunili gospodarski program i poštovali ugovore te mladim poljoprivrednicima.

Raspolaganje državnom zemljom vraćeno gradovima i općinama

Ovlast raspolaganja državnom zemljom vraća se gradovima i općinama, a prestaje postojati agencija osnovana za te poslove. Lokalne će jedinice raspisivati natječaje za zakup ili prodaju, a u postupak kontrole cijelog postupka uključeno je Državno odvjetništvo, koje je zadnjih pet godina iz njega bilo isključeno.

Državna zemlja davat će se u zakup na 25 godina, a zakup bi se mogao produljiti na još toliko ako zakupci realiziraju gospodarski plan na temelju kojeg su dobili hektare.

Programa mjera sustavne preventivne deratizacije

deratizacija1Općinsko vijeće Općine Rešetari na 5. sjednici održanoj 30.1.2018. godine donijelo je Odluku o prihvaćanju Programa mjera sustavne preventivne deratizacije kao posebne mjere za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti na području Općine Rešetari za 2018.godinu

OPŠIRNIJE / ODLUKA / ZAKLJUČAK

PROGRAM MJERA ZAŠTITE PUČANSTVA OD ZARAZNIH BOLESTI - DEZINFEKCIJA, DEZINSEKCIJA, DERATIZACIJA ZA OPĆINU REŠETARI U 2018. GODINI

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...