Za roditelje i novorođenu djecu u 2017. godini održano primanje u Općini Rešetari

novorodjencadU duhu pred blagdanskih dana i kraja 2017. godine održano je danas 21. prosinca 2017. godine primanje roditelja i novorođenih beba u prostorijama Općine Rešetari. Na prijemu 29-ero novorođenih beba i roditelja bili su načelnik Općine Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković.

Načelnik Aga je tom prilikom izjavio kako se nada da će se u 4 naredne godine natalitetna politika na području općine poboljšati, a u tom će procesu Općina doprinijeti kroz pomoći u školovanju djece, povoljnije cijene dječjih vrtića i podizanja standarda društvene infrastrukture upravo prilagođene najmlađim stanovnicima.

- U novom je općinskom proračunu predviđeno povećanje sredstava za novorođenu djecu koja će iznositi 1.000,00 kn za prvo dijete, 2.000,00 kn za drugo i 3.000,00 kn za treće i svako iduće dijete. Do sada je Općina za naknadu za novorođenu djecu izdvajala 40.000,00 kn godišnje, a novi proračun predviđa povećanje toga iznosa za 50% na godišnjoj razini, a sve u cilju poboljšanja demografske slike Općine Rešetari kao i cijele Hrvatske - pojasnio je načelnik Zlatko Aga. Naglasio je i da će općina ići pravcem da koristi sve mogućnosti da mlade ljude zadržimo u svojoj općini. Općina i čelni ljudi općine će uz općinsko vijeće od iduće godine povećati svoj angažman u pomoći mladim obiteljima kroz sve segmente života, a posebna želja je da se u 2018. godini započne gradnja novog objekta dječjeg vrtića, što bi omogućilo još veći broj mjesta u vrtiću, kao i jaslice koje u postojećem vrtiću nemaju.

Načelnik sa suradnicima zaželio je svoj djeci i roditeljima sretne božićne blagdane, a posebno sretnu i uspješnu, te punu dječje radosti 2018. godinu.

jpgFOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...