Usvojen proračun Općine Rešetari za 2018. godinu

1 2Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rešetari donesen je Proračun za 2018. godinu u iznosu od 26.428.724,00 kn. Ovakav visoki iznos Proračuna rezultat je promjene zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave kojim je planirano povećanje proračunskih prihoda za jedinice lokalne samouprave koje imaju prihode od poreza i prireza na dohodak manji od hrvatskog prosjeka. Prihod od poreza na dohodak u cijelosti se prepušta jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te prihod od poreza na dohodak po osnovi kamata na štednju postaje prihod jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.


Također, uspostavljen je i novi model fiskalnog izravnanja koje se financira iz 17 postotnog udjela u porezu na dohodak. Tako je za Općinu Rešetari planirano povećanje prihoda od poreza i prireza za dohodak za 3 milijuna kuna u odnosu na 2017. godinu.

Sredstva za koja je povećan Proračun u odnosu na 2017. godinu, razmjerna su Proračunu za 2018. godinu i usmjerena na ulaganje u komunalno gospodarstvo, novu projektnu dokumentaciju, te ulaganja u društvene djelatnosti. Značajan je plan ulaganja u cestogradnju, nogostupe, izgradnju reciklažnog dvorišta i završetak ulaganja u sustav odvodnje i vodoopskrbe. Na području društvenih djelatnosti ulaganja su u sufinanciranja udžbenika za učenike osnovnih škola, povećanje naknade za novorođenu djecu, razvoj sportskih i dječjih igrališta i drugo, kao i ulaganja u poticajne mjere zapošljavanja svih nezaposlenih s područja općine kroz potpore gospodarstvenicima i OPG-ovima koji budu zapošljavali nove radnike.

Plan je i povlačenje sredstava iz fondova EU sa naglaskom na izgradnju novog dječjeg vrtića i prvih ulaganja u poduzetničku zonu, naglasio je načelnik Općine Rešetari te uokvirio sve potrebe u planiranom Proračunu za 2018. godinu.

1 1

1 2

1 3

1 5

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...