8. KESTENIJADA U REŠETARIMA

1 3Osma godina organizacije i realizacije Kestenijade u Rešetarima je iza nas. Članice Društva „Naša djeca" Rešetari od polovice rujna planiraju sadržaje za održavanje manifestacije. U ovogodišnji plan provedbe stavljen je i posjet Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici. Odlazak je iskorišten za druženje, ali prije svega za prikupljanje korisnih informacija za provedbu naše manifestacije.

Kestenijada u Rešetarima je prije svega manifestacija koja ima za cilj okupiti male i velike mještane općine Rešetari i šire. Dan je to kada mi na svojevrstan način pozdravljamo dolazak jesen. Šuštanje lišća, miris pečenog kestenja definitivno je idealan dan za provesti na otvorenom sa svojom obitelji i prijateljima u ugodnom druženju, no nažalost ove godine vremenska prognoza nikako nije bila naklonjena tome. Pratili smo kretanje oblaka i do zadnjeg trenutka se nadali da će vrijeme poslužiti barem do večeri. Na naše veliko razočaranje kiša je počela sa zviždukom koji je oglasio početak nogometne utakmice, a time i službeni početak Kestenijade.

Kao i svake godine do sada neumorno smo se zalagali da sve bude idealno i da dan protekne što zanimljivije, s pregršt sportskih sadržaja za djecu, jahanja, okrijepe za roditelje i svirke tamburaša kako bi dan prošao u što ugodnijoj atmosferi.Vrijedne članice angažirale su velik broj pomoćnika iz raznih Udruga, aktivirale stanovnike koji inače ne sudjeluju u radu udruga i svi su se bez ikakvog oklijevanja uključili i pomogli u realizaciji manifestacije, na čemu im hvala. Također se u manifestaciju uključila i Općina Rešetari koja je financijski pokrovitelj.

Podršku u realizaciji manifestacije i ove godine Društvu „Naša djeca" dao je Nogometni klub „Budućnost" Rešetari. Ove godine podršku je nesebično pružila i Konjogojska udruga odnosno naš sumještanin Dražen Madžarević koji nažalost zbog kiše nije uspio dovesti konje, na razočaranje mnogih mališana. Manifestaciju je podržala i Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari. A posebnu podršku pružili su nam tamburaši KUD-a Rešetari koji su svirkom prkosili kiši i uvelike podigli raspoloženje prisutnih posjetitelja.

Nastala situacija kišnog poslijepodneva primorala nas je na potragu za nadstrešnicama kako bi barem malo ublažili štetu koju nam je pokušala nanijeti kiša. Suncobrane i razne nadstrešnice posudili su nam DVD Rešetari, Caffe bar Gold, Caffe bar ITD i Dražen Madžarević na čemu im neizmjerno hvala.

Druženje se ove godine nije nastavilo do kasnih večernjih sati kako smo priželjkivali, ali se svejedno tražio kesten više, a bez obzira na kišu nasmijanih lica nije nedostajalo te smo zadovoljni zaključili još jednu Kestenijadu u Rešetarima.

Hvala svima koji su se odazvali te svojom pomoći i prisustvom uveličali našu Kestenijadu!

Maja Marjanović, predsjednica DND-a RešetariFacebook - DND Rešetari

 

jpgFOTO GALERIJA

 

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...