Načelnik Aga na studijskom putovanju u Finskoj u sklopu EU programa IPA 2012, Twinning projekt „Jačanje integriteta javnog sektora“

twinning projektNačelnik Općine Rešetari Zlatko Aga će u razdoblju od 24. do 28. listopada 2017. godine boraviti na studijskom putovanju u Finskoj u sustavu 10-ero članova delegacije Ministarstva uprave Republike Hrvatske koju predvodi gosp. Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu javne uprave.

Načelnik Zlatko Aga jedini je predstavnik jedinice lokalne (regionalne) samouprave od četiri koje sudjeluju u EU Programu IPA 2012, koji je započeo u veljači 2017. godine i čija će provedba trajati do svibnja 2018. godine.

Studijsko putovanje organizira Vlada Republike Finske, a financiraju ga EU sa ostalim akterima ovoga Programa.

Studijski projekt uključuje bogat program i posjet HAUS-u, Finskom institutu za javno upravljanje, Ministarstvu financija Finske,Ministarstvu pravosuđa Finske i Vladi Finske.Delegacija i svi članovi upoznat će se s trenutnim reformskim programima u Finskoj, a nadasve reformom javne uprave, etikom i vrijednostima u finskoj državnoj upravi, razvoju vodstva državnih i lokalnih tijela, te novim mogućnostima u obuci zaposlenih. Uz mnoge planirane forume, obuke i treniranja u razvoju vodstva svih institucija, priredit će se i Certificiranje svih članova delegacije od strane Finskog instituta za javnu upravu.

Planiran je posjet Helsingin Sanomata, najvećem dnevnom listu u Finskoj, s ciljem pokazivanja uloge medija u radu državnih i lokalnih politika, kao i unaprjeđivanju jedinstva u upravljanju i radu, s ciljem borbe protiv korupcije i utvrđivanja zašto je Finska jedna od najmanje korumpiranih država. Analizirat će se primjena njihovih iskustava u radu državnih i lokalnih vlasti u Republici Hrvatskoj, a nadasve u osmišljavanju i kreiranju prijedloga unaprjeđivanja zakonodavnih okvira i poticanja budućih programa u radu javnih uprava i njenoj etici.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...