Obavijest komunalnog redara vlasnicima kućnih ljubimaca na području Općine Rešetari

kom-redar-obavijestZbog rješavanja problema pasa lutalica, a s obzirom na učestale prijave komunalnom redaru od strane mještana Općine Rešetari u svezi načina držanja kućnih ljubimaca od strane njihovih vlasnika, komunalni redar Općine Rešetari će obavljati pojačani svakodnevni nadzor javnih površina te obavještava posjednike (vlasnike) kućnih ljubimaca da su dužni pridržavati se Odluke o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na području Općine Rešetari (Sl. glasnik 1/15).

Posjednici (vlasnici) kućnih ljubimaca moraju osigurati kontrolu razmnožavanja životinja pod njihovim nadzorom, za sve potomke svojih životinja snose odgovornost i nekontrolirano razmnožavanje svojih životinja moraju spriječiti. 

Posjednici (vlasnici) moraju zbrinjavati mladunčad vlastitih kućnih ljubimaca u skladu s odredbama Zakona o zaštiti životinja, a u slučaju nekontroliranog razmnožavanja, kada ne žele sami zbrinuti mladunčad, snose troškove njihovog zbrinjavanja.

OPŠIRNIJE...

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...