PRIOPĆENJE - Tko to čuva svoj moralni integritet? Kampanja lokalnih izbora ili neznanje župnika?

bilten-crkvaVjerska zajednica Župa Rešetari koja bi trebala čuvati svoj moralni integritet te biti na strani pravde i ovog je puta svojim djelovanjem išle potpuno krivim smjerom. U općini Rešetari pred vratima su lokalni izbori. Kampanja stranaka pred ove izbore bila je više-manje slična svim dosadašnjim. Uglavnom, nije ponuđeno ništa od onih koji su se samodopadljivo već prozvali novim načelnicima ili načelnikom.

Osim ispraznih floskula ili sumnjivih lica od kojih pošten čovjek okreće glavu kad ih vidi i čuje, ono što ne čudi je aktualiziranje za i protiv, i to ni manje ni više već po župnoj crkvi. Redovnim izlaskom općinskog Biltena općine Rešetari, te izvještavanja na stranici broj 10 istog, pod naslovom „Pomoć vjerskim zajednicama" za mandatno razdoblje 2013.-2017. godine, općina Rešetari izvijestila je o radu u tom periodu svoje mještane, kao i sve kojima je to bitno. Međutim, dogodila se na župnoj misi digresija ili neznanje župnika u Rešetarima, da javno diktira napisano bez prethodne provjere u Biltenu, iako za isti nije imao uredničko pravo mijenjati istinu, kao ni kritično, a kamoli da propituje rad prethodnog župnika ili općinskih i županijskih političkih struktura sa svetog oltara koji sve ove godine čine dobro svojoj općini i napretku vjerskog života.


Direktno ili indirektno, svjesno ili nesvjesno, doprinio je da se vjernike navede na jednoumlje kakvo su Hrvati prošli još u vremenu jednostranačja i jednoumlja, kako neki vole reći tamne strane prošlosti.

Smatramo da ovakav izričaj postaje sve čvršće zlorabljen od strane vjerskog službenika, izražavajući sav vjerski kapital i simboliku u ruke onih zbog kojih pošteni i pametni ljudi danas bježe iz ove zemlje, a za koje se bori niz godina sadašnja općinska vlast, s ciljem boljitka i napretka ove zajednice.

Stoga se općina Rešetari na načelnikom Zlatkom Aga neće više oglašavati na ovakve istupe župnika u Rešetarima kako se ne bi valjda poručilo na čijoj je strani crkva u lokalno predizborno vrijeme, te zaključuje daljnju polemiku da se u prostorima općine diskutira o crkvenoj hijerarhiji.

Pomoć općine Rešeari vjerskim zajednicama u razdoblju 2013.-2017. godine
Župa Zapolje – 75.000,00 kn
Župa Rešetari – 101.693,48 kn
Pomoći mjesnim crkvama kroz mjesne odbore naselja i rad na istima 23.000,00 kn.
Pomoć Pravoslavnoj crkvi – 5.000,00 kn.

Dakako da u prikazane troškove nisu ušle pomoći košnje i drugog održavanja, što se po četverogodišnjem proračunskom razdoblju ne vodi kao novčana kapitalna pomoć, već uređenje javnih površina od interesa za opću zajednicu.
Pametnom dosta.

Načelnik
Zlatko Aga

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...