Uz Dan Općine Rešetari obilazak sanirane deponije neopasnog otpada

IMG 3694Jučer je obilježen dan Općine Rešetari. Prije samog programa proslave, Općinu su posjetili pomoćnik ministra Zaštite okoliša i energetike Dario Matanović, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Suada Mustajbegović i Nataša Dankić Sliepčević te predstavnici izvođača radova, stručnog nadzora i tehničke pomoći u provedbi EU projekata kako bi obišli saniranu deponiju neopasnog otpada u Rešetarima. Goste je kroz odlagalište proveo načelnik Općine rešetari Zlatko Aga.

-Koristim ovu prigodu da vas upoznam da smo sa 31.12. prošle godine uspješno završili sanaciju zatvorne deponije u našoj Općini. To je bio veliki problem za Rešetare još od 1997. godine. Normalno, u nedostatku financijskih sredstava čekalo se dugo godina, no na posljetku uz pomoć institucija Vlade Republike Hrvatske, nadasve Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspjeli smo iznaći prva financijska sredstva Europske Unije. Ukupna vrijednost projekta bila je preko 20 milijuna kuna, međutim kasnijom javnom nabavom uspješno je smanjen na oko 11 milijuna kuna. Prikupili smo sve dokumente i dozvole i uspjeli završiti ovaj projekt, objasnio je načelnik Aga.

-Mještani Općine Rešetari zaista su zahvalni na ovako velikoj pomoći Vlade RH i resornih institucija, a i mi kao jedinica lokalne samouprave se zahvaljujemo i svojim suradnicima od projektanta, do tehničke pomoći i izvođača projekta do nadzorne tvrtke, zadovoljan je Zlatko Aga.

 

Osim načelnika Zlatka Age, projektom je iznimno zadovoljan i pomoćnik ministra Zaštite okoliša i energetike Dario Matanović koji ujedno najavljuje i daljnje suradnje s općinom Rešetari.

-U fazi smo da trebamo realizirati i projekt vodno-komunalne infrastrukture koji će se također financirati iz strukturnih fondova EU. Općina Rešetari je pravi primjer kako se radom i kvalitetnom suradnjom s Vladom i ministarstvima aplicira povlačenje sredstava iz Europske Unije. Od srca Vam čestitam i iskreno se zahvaljujem svima onima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Općinu Rešetari pohvalila je predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetiku učinkovitost Suada Mustajbegović, s obzirom na to da je odlagalište u Rešetarima jedno od 8 saniranih deponija područja Slavonije i Baranje.

-Slavonija je nekako prva prepoznala mogućnosti iz EU fondova i većina odlagališta osim Sambora i Umaga sanirana je na području Slavonije i Baranje. Na žalost postoji još deponija kojima je potrebna sanacija, ali novaca ima stoga bi svi trebali doći na red, optimistična je Suada Mustajbegović. Autor: www.radiong.hr

FOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...