Općina Rešetari na prvoj javnoj panel raspravi Twinning projekta "Jačanje integriteta javnog sektora"

1 94. svibnja 2017. godine, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i predstavnica javne uprave općine na projektu, Stana Cota, prisustvovali su prvoj javnoj panel raspravi Twinning projekta "Jačanje integriteta javnog sektora" kroz IPA 2012 program Europske unije za Hrvatsku u organizaciji Veleposlanstva Republike Finske, koji je održan u Europskom domu u Zagrebu.

Panel je otvorio veleposlanik Republike Finske Timo Rajakangas, koji je naglasio da je temeljna vrijednost Finske transparentnost i jedan od razloga za uspjeh Finske, koja je u 100 godina od jedne od najsiromašnijih zemalja Europe postala prosperitetna zemlja te koja je rangirana pri samom vrhu međunarodnih društvenih i gospodarskih ljestvica.


Tema kasnijeg rada radionice je bila razvoj ideja o podizanju svijesti u javnosti i javnom sektoru o važnosti integriteta, etike i transparentnosti. Jedan od ciljeva radionice je bio kako pronaći način, te kako poboljšati utjecaj i vrijednost etičke obuke, slijedom čega je po preporuci na radionici , kao predstavnici javne uprave i osoba iz ljudskih potencijala, uz postavljanja pitanja na koja su ugledni gosti davali odgovore, te su provodili iste kroz radionice kako povećati transparentnost izvještavanja o radu JLS-e kao i državne uprave i institucija RH.

Voditeljica radionice bila je gđa. Katja Holkevi i gđa. Johana Nurmi, kratkoročne stručnjakinje iz Finske. Ovakvi paneli i radnje održavat će se cijele godine kao i rad u samoj općini Rešetari uz pomoć stručnjaka iz Finske i Francuske, a sve sa ciljem usavršavanja tehnika i dobrih praksi jačanja javnog sektora Općine Rešetari i JLS-e.

1 3

1 5

1 6

1 8

1 10

1 11

1 13

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...