U centru Općine Rešetari postavljena bista dr. Franje Tuđmana i spomenik Sv. Florijana

spomeniciU povodu približavanja obilježavanja Dana općine Rešetari ovih dana postavljeno je spomen-poprsje prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kao i uređenje platoa spomen obilježja ispred zgrade općine.

Odluka o postavljanju biste prvog hrvatskog predsjednika donijelo je Općinsko vijeće usvajanjem proračuna za 2017. godinu, na prijedlog načelnika Zlatka Age, kao i Sv. Florijana u čast vatrogasaca koji nas čuvaju od požara, a nadasve u čast obilježavanja iduće godine 90 godina vatrogastva u Rešetarima.

Načelnik Zlatko Aga je naglasio kako nakon 27 godina od stvaranja države Republike Hrvatske, te 24 godine od formiranja Općine Rešetari kao Jedinice lokalne samouprave u RH, došlo vrijeme da se dr. Franji Tuđmanu oda počast i postavi bista, te da nas podsjeća na dane kada se stvarala moderna hrvatska povijest, u najtežim momentima za opstanak i budućnost Hrvatske, prvi čovjek koji je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu te je svojim djelovanjem stvorio snažnu povezanost hrvatskog naroda i političkog stremljenja na kojima počiva sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske.

Spomen bista bit će javno otkrivena povodom Dana općine Rešetari, 05. svibnja 2017. godine.

Za naglasiti je da je sam rad biste dr. Franje Tuđmana rad akademskog kipara Krune Bošnjaka iz Zagreba koji je bio učenik akademskog kipara Antuna Petrovića iz Rešetara.

jpg  FOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...