GUNJAVCI – “USKRS UZ TAMBURU” BOGAT PROGRAM UZ KIĆU SLABINCA, PJESMU, PLES I LJEPOTU KONJA

27U ponedjeljak je u Gunjavcima održana 20. manifestacija "USKRS UZ TAMBURU". Ova tradicionalna manifestacija koja se održava po 20. put na Uskrsni ponedjeljak iz godine u godinu sve je bogatija sadržajima. Uz povorku konjskih zaprega koja je od Adžamovaca krenule defileom prema Gunjavcima i predstavljanje i nagrađivanje istih ispred Hrvatskog seljačkog doma Gunjavci, program manifestacije upotpunili su i članovi dječje izvorne, folklorne i tamburaške skupine, KUD "Rešetari", KUD "Drežnik" i Tamburaški sastav "Bekrije". Vrhunac večeri obilježio je nastup Krunoslava Kiće Slabinca koji je svojim svevremenskim hitovima i vicevima zabavio i staro i mlado.

Manifestaciju je službeno otvorio saborski zastupnik i kandidat za župana Brodsko-posavske županije na predstojećim lokalnim izborima Davor Vlaović, a svim prisutnim se obratio i načelnik općine Rešetri Zlatko Aga koji nije krio oduševljenje organizacijom ove vrijedne manifestacije koja čuva i njeguje slavonsku baštinu i običaje reštaračkog kraja.

Prijedsjednik Mjesnog ogranka Gunjavci Miroslav Dautović također se s ponosom obratio publici i pohvalio dobru organizaciju, sve koji su sudjelovali u realizaciji ove manifestacije, te se zahvalio Općini Rešetari na potpori.

Zahvala je upućena i svim dosadašnjim organizatorima i sudionicima koji su svoj obol dali svih ovih godina da se "Uskrs uz Tamburu" održi i da se održava u kontinuitetu.

Na ovoj prekrasnoj manifestaciji u blagdanskom i svečanom ozračju najvećeg kršćanskog blagdana također su nazočili – Stribor Valenta, gradski vijećnik Slavonskog Broda i kandidat za zamjenika župana na predstojećim lokalnim izborima, Hrvoje Moćan, predsjednik Vijeća Općine Rešetari, te Branko Babić, potpredsjednik Vijeća Općine Rešetari. Autor: Dejan Ivanković / www.radiong.hr

jpgFOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...