Načelnik Zlatko Aga na sastanku u Požeško-slavonskoj županiji

karta-nova-brza-cesta11. travnja 2017. godine na poziv Hrvatskih cesta d.o.o., Sektor za građenje i rekonstrukciju i župana Požeško-slavonskog Alojza Tomaševića, odrađen je radni sastanak u vezi projektiranja Brze ceste Brestovac-Staro Petrovo Selo-Zapolje u duljini cca 16,0 km. Tom prigodom izvršena je prezentacija idejnog rješenja kao i 3D produkcije vizualnog izgleda prometnice od početne točke u naselju Daranovci, Općina Brestovac do završnog spoja s auto-cestom Zagreb – Lipovac.

U projektiranju brze ceste bit će ishođeno 5 zasebnih građevinskih dozvola. Shodno planu, izgradnja 5 km brze ceste je unutar Požeško-slavonske županije, a 11 km unutar Brodsko-posavske županije. Bit će izgrađen i tunel u Babjoj gori u dužini od 1900 metara.

Procijenjena vrijednost izgradnje brze ceste je oko 520 milijuna kuna bez otkupa zemljišta, a cijena samog tunela iznosila bi 200 milijuna kuna. Projektiranje do lokacijske dozvole izvodi tvrtka AECOM Polska Sp.z.o.o. - Podružnica Zagreb za usluge.

Ovim sastankom izvješteni su svi akteri o trenutnom stanju projektne dokumentacije te o mogućnostima zajedničkog rada u projektiranju i izgradnji radi jedinstvenog rješavanja infrastrukture u koridoru ceste kao i drugih aktivnosti po ukazanom.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...