Uređenje površina za sportski ribolov u Rešetarima Športsko-ribolovna udruga „BAJER“ Rešetari

uredenje-ribnjakaNedavno osnovana športska-ribolovna udruga „BAJER" Rešetari za svog prvog predsjednika izabrala je Darka Češića. Broj članova udruge od početnih desetak članova vrlo brzo je narasla i sada broji više od pedeset članova koji su započeli sa redovitim sudjelovanjem u aktivnostima pripremanja, uređenja i vođenja brige oko samog prostora ribnjaka koji se uređuje, te bi trebao postati zaštitni znak Rešetara, jer mjesto Bajeri, davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća to su i bili, te se mještani često sjete tih vremena sa velikom radošću.

Temeljni ciljevi i djelatnost ŠRU „BAJER" su očuvanje okoliša i voda od onečišćenja, briga o mladim naraštajima i njihova edukacija u pravcu ribolovne etike i ponašanja u prirodi, unaprjeđenju športskog ribolova, razvoj ribolovnog turizma, čuvanje ribolovnih voda i druge aktivnosti koje doprinose očuvanju prirode s posebnim naglaskom na brigu o vodnim resursima, uređenju i održavanju vodotoka Rešetarice i Adžamovke.


Stoga su se ovih dana članovi izvršnog odbora ribolovne udruge „BAJER" susrele s načelnikom Zlatkom Aga na formiranim budućim ribnjacima, te su održali sastanak oko samih aktivnosti, budući da je ŠRU „BAJER" od samog početka krenula vrlo ambiciozno s jasnim planom i ciljevima rada. Planiraju se brojne ekološke i sportske akcije, poribljavanje rijeka i ribnjaka, te se u tome očekuje velika potpora u Općini Rešetari i županiji Brodsko-posavskoj, brojnim sponzorima i ljubitelja ribolova. Plan je uređenje prostora oko ribnjaka, izgradnja ribolovnog doma te je želja prostor ribnjaka kojim će gospodariti ŠRU „BAJER" tijekom godina urediti za susret brojnih zanimljivih sportskih i društvenih događanja.

Za naglasiti je da je ukupna površina voda veća od 20 hektara na području općine Rešetari, rijeke Adžamovke i Rešetarice, a sam prostor budućih ribnjaka je veći od 3 hektara i dubine do 5m.

Načelnik Zlatko Aga obećao je pomoć udruzi u svim željenim pravcima razvoja sportskog ribolova i rada, jer tu želju svih zaljubljenika u ribolov, koji su tražili da se nešto ovakvo u zajednici dogodi dugi niz godina, želju pretvara u stvarnost, a s ciljem da prostor ribnjaka bude na korist svih mještana općine i svih ostalih koji vole lijep i čist okoliš, prirodu sa vodom i one koji vole i vrše ribolov po sistemu „ulovi i pusti".

jpg FOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...