za baner video

 

JAVNI POZIV - ZAKUP ZEMLJIŠTA

apz-logoAgencija za poljoprivredno zemljište raspisala je 18. Ožujka sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu (NN. Br 39/13) javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području Općine Rešetari u iznosu 22,1656 ha, s ukupnom početnom cijenom od 7.446,75 kn.

Sudionik javnog poziva može biti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obaveze s osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

Sudionik Javnog poziva ostvaruje pravo prvenstva zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na temelju ostvarenog najvišeg zbroja bodova od mogućih 100 bodova:a) Gospodarski program, do 60 bodova,

b) dosadašnji posjednik ako je u mirnom posjedu temeljem valjano provedenog natječaja, 20 bodova,

c) visina ponuđene zakupnine, do 20 bodova, proporcionalno u rasponu od početne do dvostruke početne zakupnine.

(2) Ako je više osoba iz stavka 1. ove točke izjednačeno po broju bodova i ponuđenoj zakupnini, najpovoljniji ponuditelj utvrđuje se javnim nadmetanjem sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za zakup i zakup za ribnjake („Narodne novine" broj 120/2013).

Za stručnu pomoć oko ispunjavanja obrazaca Gospodarskog programa poljoprivrednici s e mogu obratiti u najbliži ured Poljoprivredno savjetodavne službe.

Prije ispunjavanja obrazaca Gospodarskog programa predlažemo da se detaljno prouče:Upute za ispunjavanje Gospodarskog programa i Uredbe o načinu vrednovanja gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH (NN br. 66/13)

Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od prvog idućeg dana objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište.

JAVNI POZIV - OBRASCI

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...