PRIOPĆENJE - Javni radovi na području Općine Rešetari

jrRadi smanjenja nezaposlenosti na svom području Općina Rešetari se već četvrtu godinu uključuje u mjeru javnih radova po javnom pozivu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ove godine uključili smo se u paket mjera za dugotrajno nezaposlene; u pod mjeru „ Radovi za zajednicu i sebe" i paket mjera za žene „ Skrb za stare i nemoćne".

Ovih dana raspisat će se natječaj, a uvjeti za zapošljavanje propisni su od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Plan je da javni radovi započnu do kraja travnja 2015. godine.
Program javnih radova na području Općine Rešetari usmjerit će se na opće-društvenu korist, neprofitnog je karaktera i nekonkurentan postojećem gospodarstvu. Program javnih radova obuhvatit će:

- revitalizaciju javnih površina
- gospodarenje otpadom, zaštita i očuvanje prirode i kontrola onečišćenja, te
- skrb o starijim i nemoćnim osobama u kućanstvu i skrb osoba s invaliditetomRevitalizaciju javnih površina u naselju Općine Rešetari obuhvaća hortikulturno uređenje javnih zelenih površina, sadnja i održavanje drvoreda, uređenje zelenih površina u prostoru i oko općinskih objekata, uređenje zelenih površina oko mjesnih groblja u naseljima.

Gospodarenje otpadom pomoću radova na sanaciji i uređenju divljih deponija na području Općine Rešetari, te sprečavanje širenja površina zagađenih otpadom i mjere prevencije od daljnjeg zagađivanja i na tim poslovima planira se zaposliti 17 djelatnika.

Skrb o starijim i nemoćnim osobama u kućanstvu i skrb o osobama s invaliditetom obuhvaća brigu za starije osobe, umirovljenike i nemoćne u naseljima Općine Rešetari koja podrazumijeva sljedeće radove: pomoć u čišćenju nekretnina, pomoć u kućnim radovima, odlazak u nabavku osnovnih prehrambenih namirnica, pomoć kod odlaska liječniku, ljekarnu, poštu ili neku od ostalih javnih ustanova i tvrtki, a na tim poslovima planira se zaposliti 10 žena.

Svi koji su se javljali u općinu sa željom za radom kroz javne radove molimo da se jave na natječaj kad bude objavljen.

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...