za baner video

 

30 žena započelo s radom u sklopu projekta Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III

Za čak 30 žena s područja općine Rešetari srijeda, 1. veljače 2023. godine, prvi je radni dan kao gerontodomaćica u sklopu projekta Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III. U sklopu projekta žene će obilaziti 230 korisnika u vremenskom periodu od 6 mjeseci.

Toga dana žene su se uputile na teren, u sela i zaseoke širom našega kraja, te počele pružati pomoć i voditi brigu o najugroženijoj populaciji – starim, bolesnim i nemoćnim osobama te samačkim i staračkim kućanstvima, kakvih je na našem području velik broj.

Time ujedno počinje operativna provedba EU projekta „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“ za koji je Općina Rešetari, preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava iz EU socijalnog fonda, povukla ukupno 196.854,47 EUR (1.483.200,00 kuna) bespovratne potpore.

Zapošljavanje razmjerno velikog broja žena u ovome, izrazito socijalnom usmjerenom programu, od višestrukog je značenja, kako za žene (riječ je o ženama starijim od 50 godina, dugotrajno nezaposlenim, uvrštenim u kategoriju teško zapošljivih) koje će time ponovno biti vraćene na tržište rada, tako i za brojne korisnike, kojima će svakodnevna pomoć olakšati život.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...