za baner video

 

Općina Rešetari potpisala ugovore s 30 žena koje će u sklopu projekta „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“ brinuti o 180 korisnika

U općinskoj vijećnici Općine Rešetari u Rešetarima danas su potpisani ugovori o radu s 30 žena koje će kao gerontodomaćice raditi na projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“ u sklopu programa „Zaželi – programa zapošljavanja žena – faza III“. koji je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Potpisivanju ugovora bili su nazočni načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković, pročelnica Jedinstvenog upravnog odijela Monika Starčević i voditeljica projekta Marina Romić.

Radni odnos temeljem ugovora sklopljen je na 6 mjeseci tijekom kojih će žene skrbiti o 180 korisnika s područja Općine Rešetari. Svaka će na brigu dobiti 6 korisnika, a obveze podrazumijevaju pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima korisnika, održavanje čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala, …), pružanju psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo te pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima, kao i obavljanje drugih poslova vezanih uz skrb o starijima, nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju.

Za sve to će biti plaćene sukladno važećoj Uredbi Vlade RH o visini takve plaće za tekuću godinu, a ostvariti će pravo i na ostala nematerijalna prava poput putnih troškova, regresa i uskrsnice.

Ženama je na novom/starom radnom mjestu ispred poslodavca sreću poželio načelnik Zlatko Aga, poručivši im da nastave gdje su stale par mjeseci po završetku druge faze. „Nakon kraće stanke u  odnosu na prošli puta, evo nas opet zajedno. Pozdravljam kako stare zaposlenice tako i nove, kojih je 4 te vam svima želim dobrodošlicu. Pomoć koju ćete pružati svojim korisnicima nije samo posao, već plemeniti poziv. Najava je da bi idući program pomoći u kući išao na tri godine, što je nama izuzetno važno. Bitno je da ne bude prekida, jer se prekidaju kontakti s korisnicima koji su u tim trenucima stvarno očajni, jer su se taman naviknuli na vas, vaše posjete i pomoć koju im pružate. Danas je stoga izuzetan dan. Sretan sam da na taj način pridonosimo i našoj lokalnoj zajednici, jer ipak 30 žena danas ulazi u novu godinu sa zaposlenjem. Radite onako kako samo žene znaju i sve će biti u redu.“ – rekao je načelnik Zlatko Aga i podsjetio da u kontaktu s korisnicima ne zanemare zdravstveni faktor i da svakako koriste epidemiološke preporuke, uzimajući u obzir da su krajnji korisnici većinom pripadnici rizičnih skupina.

Predsjednica općinskog vijeća Milka Perković, također je pozdravila sve prisutne i kazala kako je za sve starije i nemoćne osobe ovo izuzetno važan dan budući da im je ovakva pomoć prijeko potrebna. To je velika stvar za naše korisnike koji kroz ovaj program ostaju u svome domu.

Korisnik projekta vrijednog 196.854,47 EUR (1.483.200,00 kuna) je Općina Rešetari koja u treću fazu provedbe programa ulazi s istim partnerima, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod.

Pročelnica Jedinstvenog upravnog odijela Monika Starčević pozdravile je sve prisutne i istaknula kako joj je posebno zadovoljstvo što će žene kroz koji dan započeti s radom i pomoći starijim i nemoćnim koji s nestrpljenjem očekuju njihov dolazak.

„Naziv projekta je „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“. U odnosu na praktični dio druge faze projekta, razdoblje trajanja smanjeno je s 12 na 6 mjeseci. Također, smanjen je broj zaposlenih žena s 35 na 30 kao i broj krajnjih korisnika kojih je sada 180.“ – kazala je voditeljica projekta Marina Romić te zaposlenicama poručila da svoj posao obavljaju uspješno, s puno elana, profesionalnosti, ljubavi i empatije.

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...