za baner video

 

Ruši se stari željeznički kolodvor i stajalište koji je svima smetao u Zapolju

Stari Zapoljski kolodvor i stajalište uz prugu Zagreb-Vinkovci odlazi u povijest. Osim što je estetski narušavao izgled sela Zapolje, zgrada nekadašnjeg željezničkog kolodvora predstavljala je veliku opasnost za prolaznike, a pogotovo za one koji su nekontrolirano ulazili u stari derutni objekt koji je služio za putnike i korisnike željezničkog prijevoza dugi niz godina. Kako se putnički prijevoz željeznica mijenjao, tako je objekt ostao prazan i pod ničijom kontrolom koji su godinama vandali uništavali do neprepoznatljivosti, te je postala uteg vremena jer se više desetljeća ne koristi. Kako je dugi niz godina Općina Rešetari tražila od HŽ infrastrukture da isti ili uredi ili ukloni, došlo je do završetka ukazanog problema, te se započelo sa uklanjanjem objekta prošlog kolodvora u Zapolju.

HŽ infrastruktura je ugovorila radove uklanjanja  objekta te uređenja prostora uz željezničko stajalište u Zapolju ( južna strana) sa građevinskom tvrtkom KONTO-URS d.o.o. Samobor, a rok rušenja predviđen je 30 dana.

Uklanjanjem objekta Općina Rešetari se zahvaljuje HŽ infrastrukturi na provođenju svih radova, a uvjerljivo da će zadovoljni biti i svi mještani te vozači i putnici koji prelaze prugu zbog bolje preglednosti i lakšeg prometovanja tom dionicom županijske ceste koja presijeca željezničku prugu.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...