Sufinanciranje cijene vrtića u Rešetarima; tri Općine i grad Nova Gradiška odbili prijedlog Općine Rešetari

Početkom srpnja Općinska uprava Rešetari i Dječji vrtić „Čarobni svijet u Rešetarima“ uputili su poziv svim općinama (Davor, Staro Petrovo Selo, Vrbje i gradu Nova Gradiška) čija su djeca upisana u Dječji vrtić u Rešetarima da sudjeluju u sufinanciranju boravka djece u općinskom vrtiću Općine Rešetari za djecu s područja njihovih JLS-e. Kako do sada spomenute JLS-e se nisu htjele očitovati, Općina Rešetari smatra da su iste odbile ovaj Prijedlog Općine Rešetari o sufinanciranju ekonomske cijene polaska njihove djece u vrtić u Rešetarima, što znači da će roditelji koji dolaze s njihovih područja od 1. listopada 2022. godine plaćati punu ekonomsku cijenu vrtića u Rešetarima.

Prema zakonskim odredbama Općina, kao i sve ostale jedinice lokalne samouprave, proračunskim sredstvima mogu financirati isključivo aktivnosti, projekte i programe s područja koja obuhvaćaju JLS-e. U slučaju Općinskog vrtića u Rešetarima to znači da se može subvencionirati cijenu vrtića samo za djecu čija oba roditelja imaju prebivalište na području Općine Rešetari.

Upravo je zato i upućen poziv Općinama i Gradu kako bi se pomoglo roditeljima koja nisu s područja općine Rešetari, a čija su djeca polaznici Reštaračkog dječjeg vrtića, u pomoći sufinanciranja ekonomske cijene vrtića. Pozivamo roditelje da sami izvrše razgovore sa svojim čelnicima JLS-e i zatraže sufinanciranje cijene vrtića u Rešetarima, kako bi im cijena vrtića bila kao i roditeljima s područja općine Rešetari.

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...