Energetska obnova obiteljskih kuća – podnošenje prijave od 7.12., priprema prijava od 30.11.

kuce obiteljskeFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 7. prosinca ponovno otvara Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Podsjećamo, predmet poziva je dodjela sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu , a na čije pravo prijave imaju fizičke osobe – građani, vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće s prebivalištem na adresi i mjestu kuće.. Obiteljske kuće čija se energetska obnova potiče u sklopu provedbe Poziva moraju biti energetski certificirane te određenog energetskog razreda ovisno o planiranim aktivnostima.

Ovog puta osigurano je dodatnih 90 milijuna kuna , što znači da će na raspolaganju biti ukupno 390 milijuna kuna, dovoljno za više od 5200 kućanstava.

S obzirom na tehničke poteškoće uslijed kojih je odgođen inicijalni termin zaprimanja prijava, sustav je bilo potrebno dodatno optimizirati te je odlučeno da će postupak prijava biti podijeljen na dvije faze. U prvoj fazi, koja će trajati od 30. studenog 2021. od 10 sati, do 6. prosinca 2021. u 12 sati, građani će u sustav ePrijava moći unositi podatke, mijenjati ih, dopunjavati te učitavati potrebnu dokumentaciju.

Kako bi se osigurala stabilnost sustava, 6. prosinca, od 12. sati isti neće biti dostupan za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata. Od 7. prosinca, s početkom u 10. sati, građani će moći podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave, bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije. Takav postupak smanjiti će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava.

Iz Fonda napominju kako će se zaprimanje prijave obrađivati prema redoslijedu njihovog zaprimanja.

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...