za baner video

 

POKRAJINA TIROL (AUSTRIJA) DARUJE VATROGASNI KAMION DVD-u REŠETARI

7Od kraja prošle 2020.godine, započela je suradnja pokrajine Tirol i njihovih vatrogasaca s vatrogascima Brodsko-posavske županije i njihovih JLS-e. U četvrtak 7. listopada 2021.godine, pet vatrogasnih zapovjednika DVD-a i VZO Rešetari, na čelu sa načelnik općine Zlatkom Agom i zapovjednikom DVD-a Rešetari Stjepanom Marinovićem kreće na put u Telfs, pokrajina Tirol u Austriji, mjesto gdje se nalazi austrijska vatrogasna škola, te će sudjelovati na primanju i upoznavanju sa radom vatrogasne škole u Austriji, kao i načinom funkcioniranja vatrogasni službi i dobrovoljnih društava u Tirolu.

Tom prigodom predstavnici škole u Telfsu organizirati će prijem za općinu Rešetari i okrugli stol susreta čelništva političke stranke grada Telfs i mjesta Achenkirch koji će prisustvovati svečanom protokolu i dodjeli vozila vatrogasnog kamiona Mercedes ( TLFA 2000) , Tip : MB 1324, konstrukcije: Marthe, veličine 24000 bitova.

Ovaj projekt je realiziran zahvaljujući koordinatoru donacija za Republiku Hrvatsku, zapovjedniku DVD-a Lipik Tomislavu Stokiću i koordinatoru pokrajine Tirol Peteru Logaru.

Osim ove donacije pokrajina Tirol donirati će do kraja godine još jedno vatrogasno vozilo kamion MAN sa punom opremom, a donaciju će uručiti grad Kitzbühel, te će DVD-u Gunjavci biti uručeno kombi vozilo.
Vrijednost donacije je 750.000,00 kuna.


Općina Rešetari nakon gradnje objekta za potrebe vatrogastva u Rešetarima, uvelike želi podići razinu zaštite od požara i u opremljenosti, kao i u ljudstvu tj. operativnim snagama vatrogasaca, u obučenosti ali spremnosti u tehničkom smislu te će ova donacija doći u pravo vrijeme DVD-u Rešetari, posebno što je društvo nedavno proslavilo 90 obljetnicu postojanja i rada, te će vrijedna donacija dati novi motiv za daljnji rad.

Veliko hvala pokrajini Tirol, državi Austriji i njihovim vatrogascima u ime DVD-a i VZO Rešetari i općine Rešetari.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...